Een onbevreesde kat redt het leven van een 12-jarig bedlegerig meisje in Centraal-Thailand 

SARABURI:- Een onverschrokken kat redde het leven van een bedlegerig 12-jarig meisje van een gifspuwende cobra in haar slaapkamer in de provincie Saraburi. Het incident gebeurde gisteren in het huis van het meisje in het subdistrict Kut Nok Plao.

De kat, een witbruine tabby, verdedigde haar jonge baasje door de slang af te leiden en het op het krijsen zette, waarna het meisje geschrokken wakker werd en de kamer uitkroop.

Het meisje, dat Kaimuk heette, was alleen thuis bij haar bejaarde grootvader sinds haar ouders aan het werk waren.

Terwijl ze in haar kamer lag te slapen, verscheen er een zwarte cobra naast haar bed. De kat, die de dreiging zag, sprong op de slang en siste luid. Toen het meisje de slang zag, vluchtte het meisje zo snel als mogelijk de kamer uit en riep haar ouders om hulp.

De cobra slaagde erin gif op de kat te spugen en in de ogen te slaan, waarna de kat de kamer ontvluchtte.

De ouders sloten snel de deur, hielden de slang gevangen en belden het Saraburi Reptile Rescue Team. Ze probeerden de slang te vangen met een metalen haak maar het serpent wist de haak te ontwijken door gif naar het reddingsteam te spugen.

Vervolgens gleed ze onder de dekens waar het reddingsteam haar uiteindelijk kon vangen. De slang was een Siamese spuwende cobra en was ongeveer 1 meter lang.

Het reddingsteam stopte de slang in een mestzak om hem weer vrij te laten in het wild.

Ondertussen spoelde de moeder van het meisje de ogen van de kat uit met een zoutoplossing, uit angst dat het gif blindheid zou kunnen veroorzaken.

Niemand wist zeker hoe de slang de kamer binnenkwam, maar vermoedde dat zijn dochter de deur misschien open had laten staan, omdat ze hem normaal gesproken niet goed sloot.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!