Een lichtgewicht gaat in Thailand op een zwaar gewicht naar school

BURIRAM:- Er is op TikTok een clipje verschenen waarop te zien is dat een zeer jong meisje op een olifant naar school rijdt. De clip veroverde snel harten van de Thaise bevolking toen zij zich verbaasde over de liefde die het kleine meisje en haar gigantische vriend deelde.

Geïnspireerd door de clip bezochten Thaise kranten het meisje in het Tha Muang-district van Buri Ram en ontdekte dat de 25-jarige mannelijke olifant Ole heet en eigendom is van haar 38-jarige vader Wisanchon Yongram.

Khun Wisanchon bezit drie andere olifanten, namelijk de 22-jarige Wassana en de 2-maanden oude Ngamta, beide vrouwtjes, en de 4-jarige mannelijke Ngamchoke.

De olifanten traden vroeger op in het Ayutthaya Elephant Palace, maar Wisanchon moest met zijn kudde naar huis terugkeren toen de plaats tijdelijk werd gesloten vanwege Covid19 impact.

Hij zei dat zijn dochter Phatcharapha (11) hem al jaren hielp met het voeden en wassen van Ole en klom op zijn rug toen ze zes was.  Phatcharapha is nu een leerling van Prathom 5 en laat Ole haar elke dag de halve kilometer naar school dragen, zodat haar vader brandstof kan besparen.

Op de vraag aan de kleine meid, wat zij later wilde worden, zei Phatcharapha dat ze dierenarts wil worden als ze groot is. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!