Een gezellige zondags lunch bij Sue’s Dutch Food aan de countryside van Pattaya is zeker de moeite waard

~ALLE GOEDE DINGEN BESTAAN IN DRIEËN~
(Gezegd van iets waarvan men er twee heeft en een derde zeer WELKOM is)

PATTAYA:- Ik denk dat daar iedereen wel voor te porren is, zeker op een zondag, de dag des heren. Deze leent zich bij uitstek om even Soi 89 van de Sukhumvit Road in de richting van het Mabprachan meer te rijden.

De tijd dat wij elkaar roosjes gaven is weliswaar voorbij, zeker in Thailand waar deze liefdesbloemen na een dag hun kopje laten hangen. Dus moest ik even nadenken hoe ik mijn man op een leuke manier kon verwennen, gelukkig hoefde ik daar niet lang over na te denken, een leuke gezellige betaalbare lunch van de overkant van het drukke Jomtien was iets waar ik hem ongetwijfeld blij mee kon maken.

KOM, stap op de Solex en wij gaan lekker een zondags toertje maken, zonder maar een tip van de sluier verder op te lichten. Voordat wij er erg in hadden reden pardoes voorbij Sue’s kitchen, die Solex rijdt ook zo verdomd snel, zodat we een stukje verder een U-turn moesten maken.

En warempel, daar in de verte doemde Sue’s Dutch Food op, een soort lunchroom, zeg maar.  Sue, de eigenaresse van  deze gelegenheid, tevens partner van John Maas, kwam ons vrolijk op het terras tegemoet huppelen en heette ons is van harte WELKOM, een warme welkom, zo concludeerde wij beiden.

We kregen een handzaam menu overhandigd met daarop tal van heerlijke snacks geschreven, allerlei lekkernijen waar ons het water van in de mond liep. Sue vulde dit aan met een speciale Valentijns aanbieding, een selectie van 10 verschillende kleine hapjes, van vlammetjes tot bitterballen en van een bami snackje tot een kaassouffleetje, geserveerd met 2 sausje en dat voor 120 Baht. Kijk dat is een dubbel WELKOM, waar of niet.

John kwam even bij ons zitten, zodat we een gezellig babbeltje maakten, waarbij hij natuurlijk ook de culinaire krachten van Sue kenbaar maakte. Sue heeft haar ‘steal” gevonden in het maken van Hollandse snacks, die tot wijd in Pattaya alom geroemd worden.

Dus lieten wij ons verleiden tot het bestellen van een heerlijke in de boter gebakken hamburger met krokante uitjes en al…….het was smullen geblazen, heerlijk en bovendien voldoende. 

Als Valentijns surprise kregen we een naar meer smakend toetje, een aardebeien bavaroise met een toef slagroom en aardbeitje, dat was voor de derde maal WELKOM.

Ik kan natuurlijk wel verder gaan met de loftrompet op te steken maar ik vindt eigenlijk dat u dat zelf moet ervaren. Wij waren in ieder geval tevreden, deze beer heeft zomaar het vermoeden dat u dat ook zult zijn.

Ik beëindig deze review met uw alvast een smakelijke lunch te wensen maar mocht u meer te weten willen komen over Sue’s Dutch Food, klik dan even op deze link:

https://www.facebook.com/Sues-Dutch-Food-2233166133637375/

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!