Een dorpje in de Isaan is uit angst voor Covid19 virusverspreiding voor de rest van de wereld afgezonderd

~DAT ZIJN GÉÉN HALVE MAATREGELEN~
(Een streng optreden)

BURIRAM:- Het Comité voor overdraagbare ziekten in de provincie Buriram heeft opdracht gegeven voor de 14 dagen durende sluiting van het dorp Ban Khok Sa-ad in Tambon Pang Ku, in het district Prakhon Chai, waar twee mensen met Covid19 virus werden aangetroffen. Één van hen is inmiddels overleden.

Gouverneur Thatchakorn Hatthathayakul, voorzitter van het Comité voor overdraagbare ziekten van de provincie, zei dat het afzonderen van het dorp noodzakelijk was om te voorkomen dat het virus zich verspreidt.  Beide patiënten hadden contact met veel mensen in het dorp.

De in en uitgangen van het dorp worden sinds zondag 18:00 uur uiterst streng bewaakt. Mensen mogen het dorp niet binnenkomen of verlaten zonder toestemming van de afdeling ziektebestrijding.

Overtreders zullen worden gestraft met een maximumstraf van één jaar gevangenisstraf en / of een boete van maximaal 100.000 baht op grond van sectie 52 van de Wet op overdraagbare ziekten (2015).

De plv. gouverneur Chaiwat Junthirapong zei dat de provinciale regering, het district Prakhon Chai en de tambon-managementorganisatie Pang Ku voedsel en andere benodigdheden aan de 35 huishoudens in het dorp zullen verstrekken.

Het verbod zou eerder kunnen worden opgeheven als de situatie dit rechtvaardigt, zo vertelde hij

Het ziekenhuis van Prakhon Chai heeft de niet-urgente behandelingen zondag twee dagen opgeschort nadat een 56-jarige patiënt was overleden en besmet met Covid-19.  De man werkte in een bar op Soi Nana, Bangkok, en was op bezoek bij familieleden.

Het ziekenhuis kondigde aan dat de afdelingen zouden worden gedesinfecteerd en dat medisch personeel dat in contact kwam met de patiënt, zou worden getest.

Prakhon Chai ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de stad Buri Ram.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Surachai Piragsa
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Wovhenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!