Duitse expat slaapwandelt blootsvoets door een dorp in de Isaan en wordt wakker in een vreemd bed

BURIRAM:- In de vredige provincie Buriram, in het district Phlapphla Chai, beleefde de dorpsbewoners een nacht die ze niet snel zouden vergeten. De hoofdrolspeler van deze avond was de 59-jarige Duitse expat Johann M. Johann verhuisde een paar jaar geleden naar Thailand en trouwde met de liefde van zijn leven, Narumol, een Thaise vrouw uit het dorp.

Samen leefden ze harmonieus in een klein, gezellig huisje aan de rand van het dorp. Johann is een gepassioneerde slaapwandelaar – een eigenaardigheid die al snel het gesprek van de dag zou worden.

Op een nacht, toen de maan hoog aan de hemel stond en de meeste dorpelingen strak in hun bed lagen, besloot Johann van bed te wisselen tijdens zijn nachtelijke omzwervingen.

In zijn slaap verliet hij zijn huis en dwaalde op blote voeten door het dorp, waarbij de nacht werd alleen doorbroken door het zo nu en dan getjilp van krekels.

Ongehinderd door gezond verstand schuifelde Johann ongeveer 500 meter naar een huis waarvan de achterdeur toevallig open stond. Zonder aarzeling ging de slapende avonturier het vreemde huis binnen, vond de slaapkamer en ging daar rustig in bed liggen, alsof het zijn eigen huis was.

Gelukkig waren de eigenaren van het huis niet thuis, maar enkele alerte buren merkten dat twee ramen in het huis van het afwezige echtpaar openstonden – een ongebruikelijke gebeurtenis in het dorp.

Bezorgd over de veiligheid van hun buren belden ze de Pujai-Ban (burgemeester van het dorp), die onmiddellijk op pad ging. Een spektakel ontvouwde zich toen de burgemeester het vreemde huis binnenging en Johann daar vredig aantrof. Het tafereel was zo onverwacht dat de burgemeester enige tijd nodig had voordat hij serieus actie kon ondernemen.

Met een mengeling van bezorgdheid en licht geamuseerd over de gebeurtenissen legde zijn Thaise vrouw de slaapwandel geschiedenis van haar man uit aan de burgemeester en de verzamelde menigte nieuwsgierige toeschouwers.

Er gaat nu een gerucht in het dorp rond dat de Duitse slaapwandelaar ’s nachts meer van Phlapphla Chai had gezien dan veel lokale bewoners overdag hadden gezien.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Wochenblitz

Eén gedachte over “Duitse expat slaapwandelt blootsvoets door een dorp in de Isaan en wordt wakker in een vreemd bed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!