Dubbele ellende op de Thaise Phi Phi-eilanden: niet genoeg drinkwater en te veel marihuana

KRABI: Een gebrek aan zoet water en de exploderende verkoop van wiet zetten het toerisme op Koh Phi Phi onder druk. Ondernemers luiden de noodklok en roepen dringend  de regering op om actie te ondernemen.

Khun Pisan Trangkasombat, manager bij het Bayview Resort benadrukt de economische uitdagingen van watertekorten. Tijdens het droge seizoen is er een tekort aan zoet water voor zowel huishoudelijk gebruik als consumptie. 

De prijs van het water ka  oplopen tot 300 baht per kubieke meter, omdat particuliere bedrijven alleen niet over voldoende capaciteit beschikken.

De overheid moet handelen, misschien door budgetten toe te wijzen aan zoetwaterbronnen of door ontziltingsinstallaties in te zetten.

Khun Natthi Adisaralak, voorzitter van de Kamer van Koophandel op Krabi, benadrukt de samenwerking tussen de publieke en private sector om economische uitdagingen aan te pakken. Eén oplossing zou kunnen zijn om waterfiltratiesystemen te gebruiken om drinkwater te produceren, terwijl het ministerie aan een zoetwatervoorzieningssysteem werkt.

Een ander probleem is de vrije verkoop van marihuana, die het toeristische imago in gevaar brengt.

Pisan roept op tot strengere regelgeving om de verkoop te beperken en speciale consumptieruimtes te creëren om negatieve gevolgen voor gezinnen en jongeren te voorkomen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: scmp.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!