Drie Keniaanse vrouwen op de luchthaven van Phuket aangehouden voor de smokkel van cocaïne t.w.v. 10 miljoen baht

PHUKET:- De douane van de internationale luchthaven van Phuket heeft onlangs drie Keniaanse vrouwen aangehouden, die bijna 3 kilo cocaïne bij zich hadden. De verdovende middelen, die naar schatting ongeveer 10 miljoen baht waard waren, waren verborgen in hun lichamen.

Het narcoticabureau had eerder lokale politie- en douanebeambten getipt over buitenlanders die cocaïne via de luchthaven van Phuket. 

Op basis van deze informatie voerden agenten dinsdag fouilleringen uit bij de Keniaanse vrouwen. Volgens de politiechef van Sakhu hadden deze fouilleringen geen illegale stoffen opgeleverd.

Uit daaropvolgende röntgenonderzoeken in het Thalang-ziekenhuis bleek echter een ander beeld. Uit de scans bleek dat de Keniaanse vrouwen bolletjes cocaïne hadden ingeslikt terwijl de grotere repen van de drug in hun vagina’s zaten, aldus de politie. Volgens de politie bedroeg de totale hoeveelheid cocaïne die werd aangetroffen 2.857 gram.

De Keniaanse vrouwen werden beschuldigd van samenzwering om categorie 2-medicijnen te bezitten en zijn sindsdien overgebracht naar het politiebureau van Sakhu voor verdere juridische stappen.

De verdovende middelen werden later tentoongesteld op het politiebureau van Sakhu, met op één afbeelding de cocaïne te zien die uit de maag van een van de Keniaanse vrouwen werd gehaald.

Dit incident benadrukt de voortdurende uitdagingen waarmee wetshandhavingsinstanties worden geconfronteerd bij het terugdringen van de illegale handel in verdovende middelen, waarbij vaak innovatieve smokkeltactieken betrokken zijn.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: DailyNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!