Drie in beslag genomen smokkelboten in Oost-Thailand spoorloos verdwenen, politie staat voor een raadsel 

SATTAHIP:- De politie onderzoekt de verdwijning van drie boten met 330.000 liter gesmokkelde olie en 18 bemanningsleden die bij de politiepier in het Sattahip verankerd waren. Het Centraal Recherchebureau (CIB) heeft een onderzoekscommissie ingesteld na ontvangst van een rapport van de Afdeling Maritieme Politie (MPD) over de raadselachtige verdwijning.

Luitenant-generaal Jirabhop Bhuridej, de CIB-commissaris, zei dat hij zijn plaatsvervanger, generaal-majoor Jaroonkiat, had opgedragen om naar Sattahip te gaan om onderzoek te doen.

Het lokale marinepolitiebureau in Sattahip meldde dat drie van de vijf schepen die in beslag waren genomen in een oliesmokkelzaak verdwenen waren. Ze waren afgemeerd in een veilig gebied, op ongeveer 100 meter afstand van de pier van de marinierspolitie.

Er werden twee patrouilleboten uitgezonden om naar de drie schepen te zoeken. Ze zijn echter nog niet gevonden.

De vermiste boten zijn geïdentificeerd als de JP met 80.000 liter smokkelwaarolie en 7 bemanningsleden; de Seahorse met 150.000 liter onbelaste olie en 6 bemanningsleden; en de Daorung met 100.000 liter onbelaste olie en 5 bemanningsleden.

De politie zei dat Sattahip afgelopen zondag getroffen werd door stormen en harde wind. Hun pier kon vijf in beslag genomen schepen niet veilig huisvesten, dus gaf de marinepolitie opdracht om alle vijf op ongeveer 100 meter afstand van de pier voor anker te gaan.

De maritieme politie die in de nachtploeg zat, meldde dat ze dinsdag rond 20.00 uur alle vijf de schepen hun lichten hadden zien aandoen. Rond 22.00 uur gingen de lichten uit. Woensdagochtend waren drie boten verdwenen.

Een bron die bekend was met het onderzoek zei dat de drie schepen deel uitmaakten van een netwerk van “Joe Namman Thuen”, ook bekend als “Joe Pattani”, naar verluidt een grote oliesmokkelaar in het Zuiden.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Eén gedachte over “Drie in beslag genomen smokkelboten in Oost-Thailand spoorloos verdwenen, politie staat voor een raadsel ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!