Drie Chinese mannen die een Chinese vrouw in Bangkok ontvoerden en in Nonthaburi vermoordden, in China gearresteerd

NONTHABURI:- In China zijn drie Chinese mannen gearresteerd die verdacht worden van het ontvoeren en vermoorden van een Chinese medestudent. De Thaise politie ondervraagt ​​een mogelijke Thaise vrouwelijke handlanger.

De hoofdcommandant van de nationale politie in Thailand, generaal Damrongsak Kittipraphat vertelde gisteren op één persconferentie dat drie Chinese verdachten van ontvoering, Su Pengfei, 24, Chen Sagaing, 23, en Su Xiangfei, 23, door de Chinese autoriteiten in China zijn aangehouden.

De drie mannen worden verdacht van het ontvoeren en vermoorden van Jin Chin, een jonge Chinese muziekstudent die in Thailand studeert. De drie vermoordden haar en dumpten haar lichaam in een greppel in de provincie Nonthaburi voordat ze Thailand terugvluchtten naar China om onder te duiken bij arrestatie, zei Pol. Generaal Damrongsak.

Chinese wetshandhavers hebben in samenwerking met de Thaise politie de drie echter snel gevonden en gearresteerd in Wuhan. Generaal Damrongsak zei dat het Thaise immigratiebureau al rechercheurs naar Peking heeft gestuurd om de verdachten met de Chinese autoriteiten te ondervragen om het ware motief van de misdaad te achterhalen.

Aanvankelijk dacht de politiechef dat het motief voor de moord voortkwam uit een driehoeksverhouding, aangezien één van de verdachten een relatie had met het slachtoffer sinds ze beiden in China woonden. Op de dag van het incident zou de verdachte hebben gevraagd om seks te hebben met het slachtoffer, maar het slachtoffer weigerde, wat leidde tot de ontvoering, poging tot losgeld, doden en dumpen van het lichaam, zo verklaarde generaal Damrongsak.

Damrongsak onthulde ook dat de Thaise politie ook een 19-jarige vrouw ondervraagt ​​die mogelijk betrokken was bij het helpen van de verdachten. De Thaise vrouw wiens identiteit tot nu toe door de politie is achtergehouden, werkt in een karaokewinkel en kende naar verluidt het slachtoffer.

De drie Chinese mannen worden beschuldigd van ontvoering voor losgeld, moord met voorbedachten rade en het verbergen van een lichaam in Thailand.

Generaal Damrongsak zei echter dat ze volgens de Chinese wet het risico lopen op veel zwaardere straffen, waaronder de doodstraf, en dat de Chinese autoriteiten hadden beloofd “het wetboek uit de hoogste kast te halen” om de verdachten in deze zaak in staat van beschuldiging te stellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!