Door gebruik van landbouwgif legt een koppel van 80 fluiteenden in Lampang het loodje

~HET LOODJE LEGGEN~
(Doodgaan) het

LAMPANG:- In het hoofddistrict van Lampang zijn meer dan 80 fluiteenden op een rijstboerderij door het gebruik van een landbouwvergif dood gegaan. Een  eerste inspectie toonde aan dat het slagveld van eenden was veroorzaakt door een herbicide dat door de boer werd gebruikt, hij had het vergif over zijn rijst gespoten, maar omdat zijn buren klaagden over de stank.

Een dierenarts van nationale parken, liet via social media  weten dat de boer die het perceel had gehuurd, zei dat hij herbicide over zijn rijst had gespoten, maar omdat zijn buren klaagden over de geur, verdunde hij het eerst met water.

Uit officieel onderzoek bleek dat de eenden hadden overgegeven voordat ze stierven en dat ze geen ziekte, zei de dierenarts.

Er wordt aangenomen dat de vogels vorige week waren gestorven, maar onlangs werden ontdekt toen de karkassen begonnen te stinken.

De lokale bevolking vertelden de pers dat  er eerder vogels in de buurt van het perceel waren gestorven, maar dit keer was het aantal aanzienlijk hoog.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!