Door 2 opstandelingen geplaatste bom beschadigt hey commandocentrum Narathiwat leger

NARATHIWAT:- Een eerder deze week ontplofte in de buurt van de achtermuur van het 21e Special Forces Command Centre van het leger in het dorp Ban Ba ​​Le in het district Reuso van Narathiwat een bom, waarbij twee betonnen platen en een betonnen pilaar werden beschadigd.

De politie van het politiebureau van Reuso werd om 6.15 uur gewaarschuwd voor de bomexplosie.

Ambtenaren vonden delen van een geïmproviseerd explosief dat was aangesloten op een 20 kg LPG-bus, waarvan de granaten verspreid over het gebied lagen. De onderzoekers vermoeden dat de bom via radiofrequentie is afgegaan.

Er is nog geen melding gemaakt van gewonden of doden door het incident.

 De politie bekeek CCTV-beelden van een nabijgelegen seinpaal en trof twee verdachten op een motorfiets twee minuten voor de explosie twee keer langs de achtermuur aan, hoewel de camera niet precies vastlegde wanneer of waar de bom was geplaatst.

“De twee verdachten zijn beslist mannelijk, hoewel de duorijder zichzelf vermomde in vrouwenkleren en een hijab”, zei de politie.

 “We vermoeden dat ze hetzelfde duo zijn dat op 11 december een bom afvuurde om grenspatrouillesoldaten in een hinderlaag te lokken terwijl de soldaten boeddhistische monniken bewaakten tijdens de ochtendaalmoes in het district Reuso.  Getuigen zeiden destijds ook dat de bijrijder eigenlijk een man was, gekleed als een vrouw”, voegde de politie eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!