Doodstraf omgezet in levenslange gevangenisstraf voor de moord op een Duitse toeriste op Koh Si Chang

~HET KWAAD STRAF ZICHZELF~
(Wie kwaad doet, kwaad ontmoet)

BANGKOK:- Tijdens de beroepsprocedure in Thailand voor de moord van een Duitse toerist heeft de rechtbank de doodstraf voor de dader omgezet in een levenslange gevangenisstraf.  De 26-jarige Duitse vrouw werd begin april 2019 tijdens een vakantie op Koh Si Chang verkracht en vermoord.  

Drie maanden na de misdaad werd een Thaise man ter dood veroordeeld voor de misdaad.  Ter ondersteuning van de gevangenisstraf zei de rechtbank in Chon Buri dat de verdachte de misdaad had bekend nadat onderzoekers hem beelden hadden laten zien van beveiligingscamera’s waarop de man in de buurt van de plaats delict was te zien.  

Dit bleek uit de motivering van de uitspraak die het Duitse persbureau woensdag ontving.  De 25-jarige beklaagde, die zijn brood verdiende met het verzamelen van afval, had verklaard dat hij ten tijde van het incident onder invloed van drugs was.  De man was naar verluidt geïrriteerd dat de toerist weigerde met hem te praten.  De politie zei dat hij na deze weigeringhaar volgde en haar op een afgelegen locatie overmeesterde.  Uit angst dat de vrouw hem zou aangeven, heeft hij haar uiteindelijk vermoord.  

De zaak had voor veel opschudding gezorgd.  Thailand is een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld en trok vóór de corona-pandemie elk jaar 40 miljoen vakantiegangers van over de hele wereld. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!