Deze week wordt het vegetarisch festival in Chinatown van de hoofdstad van Thailand opgestart en duurt tot 23 oktober

BANGKOK:- en het district Samphanthawong organiseren opnieuw het Chinatown Yaowarat Vegetarisch Festival ter ere van de idealen van zuiverheid, goede gezondheid, voorspoed en voortdurende liefdadigheidsinspanningen. Dit levendige festival begint op 14 oktober in het Chaloem Phra Kiat Gate Pavilion aan Yaowarat Road en duurt tot en met 23 oktober.

Khun Sanon Wangsrangboon, vice-gouverneur van Bangkok, benadrukte de culturele betekenis van dergelijke festivals en merkte op dat ze niet alleen de lokale identiteit versterken, maar ook de lokale economie stimuleren. 

“Het Vegetarisch Festival is een belangrijke jaarlijkse traditie die de rijke cultuur belichaamt die voortkomt uit de samenwerking van verschillende belanghebbenden. Het bevordert de eenheid in de gemeenschap en geeft deze erfenis door aan toekomstige generaties.”

“Bangkok zet zich in voor het verhogen van de normen voor straatvoedsel en het bevorderen van hygiënische en gezonde culinaire praktijken. Tijdens het festival van dit jaar verwachten we aanzienlijke verbeteringen in de kwaliteit van vegetarisch straatvoedsel”, voegde hij eraan toe.

Bij de openingsceremonie op zondag 15 oktober zal er een groots vegetarisch wokkookevenement plaatsvinden, waarbij ‘Heavenly Noodle Roerbak van Gunstige Groenten’ wordt bereid. Gewaardeerde chef-koks van het Grand China Hotel Yaowarat zullen 1.000 gratis porties uitdelen.

Het festival omvat een scala aan boeiende optredens, zoals:
• Drakendans op palen, jongleren met glazen ballen en vuurspuwen.
• Leeuwendans met acrobatische optredens.
• Processie ter ere van de Koning.
• Processies van sponsors en tal van andere groepen.

Gedurende de gehele 10 dagen en 10 nachten van het festival kunnen bezoekers langs beide kanten van Yaowarat Road meer dan 150 eetstalletjes verkennen waar heerlijke vegetarische gerechten worden verkocht.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!