Deze week in Thailand zware regen voorspeld terwijl de moesson intenser wordt in Thailand

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch instituut heeft gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en zandverschuivingen van dinsdag tot en met zaterdag (7-11 juni), wanneer naar verwachting verspreidde onweersbuien over het land trekken.

De waarschuwing voor zwaar weer word veroorzaakt door een moessontrog die over het noorden van Laos en boven-Vietnam lag en ook door de versterking van de zuidwestmoesson boven de Andamanse Zee, Thailand en de Golf.  

Deze omstandigheden zullen deze week meer regen naar boven-Thailand brengen, met geïsoleerde zware regen in de regio’s Noord, Noordoost, Bangkok en Centraal, het oosten en de zuidwestkust.

Het TMD waarschuwde het verkeer om voorzichtig te gaan rijden, terwijl boeren hun gewassen moeten beschermen. 

De kapiteins van schepen in de Andamanse Zee en de Golf moeten de nodige voorzichtigheid in acht nemen en onweersbuien vermijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!