Demonstraties en relletjes steken vandaag in de hoofdstad van Thailand weer de kop op!

BANGKOK:- Vandaag, maandag 30 mei worden er in acht gebieden in Bangkok betogingen gehouden, terwijl activisten terugkeren naar de straat om te protesteren tegen straffen op grond van de Sectie 112 majesteitsschennis en andere zaken.

Voor vandaag staan ​​de volgende demonstraties op het programma.
– 06.00 uur bij de Russische ambassade in het district Bang Rak: Hongerstaking door een groep die zichzelf het “nationale volksparlement” noemt om te protesteren tegen de Russische oorlog tegen Oekraïne.

– 06.00 uur in het gebouw van de Verenigde Naties in het district Phra Nakhon: protest van een groep die non-profitorganisaties vertegenwoordigt tegen het wetsontwerp van de regering om NGO-activiteiten te reguleren.

– 06:00 uur bij het ministerie van Financiën in het district Phaya Thai: bijeenkomst van de boerenfederatie van Thailand om te protesteren tegen de budgettoewijzing via vier staatsbanken, namelijk de Bank voor landbouw en landbouwcoöperaties, de regeringshuisvestingsbank, de regeringsspaarbank en de ontwikkelingsbank voor kleine en middelgrote ondernemingen.

– 07.00 uur bij de correctionele rechtbank in het district Chatuchak: samenkomst om borgtocht te eisen voor activisten die zijn vervolgd op grond van de Sectie 112 majesteitsschennis en vrijlating van demonstranten die gevangen zitten.

– 15.00 uur bij de Duitse ambassade in Sathorn: Activist Phawat Hirunphon (Je Pocky) zal om 15.00 uur een protestbrief indienen tegen sectie 112 bij ambtenaren.

– 16.00 uur in de bewaringsgevangenis van Bangkok in de wijk Chatuchak: bijeenkomst van de Artists for People-groep om de vrijlating te eisen van activisten die gevangen zitten onder de majesteitswet.  Protest wordt om 17.00 uur vergezeld door de groep Resistant Citizen.

– 17.00 uur bij Victory Monument in het district Ratchathewi: Verzameling van verschillende groepen om op te roepen tot het aftreden van premier Prayut Chan-o-cha en de vrijlating van activisten die gevangen zitten onder de majesteitswet.

– 17.00 uur in het kantoor van de procureur-generaal in het district Lak Si: groep Rally by We Volunteer (Wevo) die oproept tot vrijlating op borgtocht van activisten die gevangen zijn gezet wegens majesteitsschennis en andere aanklachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!