Democraten willen legalisering van seksspeeltjes in Thailand stimuleren

BANGKOK:- De Democratische Partij heeft beloofd de legalisering van seksspeeltjes te steunen, omdat ze meer voordelen bieden dan alleen seksueel genot.  De partij heeft haar standpunt duidelijk gemaakt over het ondersteunen van de ontwikkeling van een seksspeeltjesindustrie in Thailand, met als belangrijkste doel om seksspeeltjes veilige producten te maken voor consumenten, zo liet de plv. regeringswoordvoerster Rachada Dhnadirek, in haar hoedanigheid van partijleider aan de Thaise pers weten.

Ze zei dat de keuringsdienst van waren, Thaise instituut voor industriële normen, het TISI, de kwaliteits- en veiligheidsnormen van deze producten zouden controleren wanneer ze legaal worden.  Met de legalisering van seksspeeltjes zullen deze producten worden geclassificeerd en gereguleerd als gecontroleerde goederen, in plaats van te worden geclassificeerd als verboden producten onder sectie 287 van het Wetboek van Strafrecht, zo vertelde khun  Rachada.  Als seksspeeltjes gecontroleerde producten worden, zullen consumenten ouder dan 18 jaar vrij zijn om ze te kopen, zei ze.

 In veel landen, zoals Japan, Singapore, Duitsland en Tsjechië, worden seksspeeltjes erkend als legale producten die aanzienlijke inkomsten kunnen genereren, zei ze.  In Thailand leidde een eerder voorstel om seksspeeltjes te legaliseren tot een debat tussen voor- en tegenstanders, zei ze.  Hoewel seksspeeltjes momenteel illegaal zijn in Thailand, heeft de vraag ertoe geleid dat ze het land zijn binnengesmokkeld, liet khun Rachada weten.

Er wordt ook aangenomen dat seksspeeltjes seksuele misdaden helpen terugdringen en voorkomen dat sommige paren een scheiding overwegen vanwege een onevenwichtigheid in seksuele verlangens, zei ze.  

Jaarlijks worden ongeveer 4.000 gevallen van verkrachting gemeld, terwijl het werkelijke aantal vermoedelijk rond de 30.000 per jaar ligt, zei ze, daarbij verwijzend naar officiële statistieken en de resultaten van een onderzoek waaruit bleek dat 87% van de verkrachtingen niet wordt aangegeven.

De wereldwijde markt voor seksspeeltjes is sinds 2019 met 7% per jaar gegroeid en genereert jaarlijks meer dan 300 miljard baht, zei ze, daarbij verwijzend naar een Brits onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!