De weermannen van Thailand voorspellen een zeer nat weekend voor het grootste deel van Thailand

BANGKOK:- Vandaag wordt er zware tot zeer zware regen verwacht in het noorden, noordoosten en midden van Thailand, inclusief Bangkok, het oosten en het zuiden van Thailand, aldus het Thaise Meteorologisch instituut.

De regenval is toe te schrijven aan de moessongoot die zich in het lagere noorden, het bovenste centrale en noordoostelijke gebied bevindt, evenals aan de verzwakkende zuidwestelijke moesson die heerst over de Andaman Zee, het centrale, oostelijke en zuidelijke deel, evenals de Golf.

Het departement heeft ook gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en zandverschuivingen, vooral aan de voet van de heuvels nabij waterwegen en laaglanden. Voorzichtigheid is dus geboden tijdens het reizen.

Ondertussen kunnen de golven in het bovenste deel van de Andaman en de bovenste Golf wel twee meter hoog worden en tijdens onweersbuien zelfs nog hoger. Schepen wordt geadviseerd voorzichtig te werk te gaan en tijdens onweer voor anker te blijven.

De getroffen gebieden zijn:
* Noord Thailand 
Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun.

* Noordoost Thailand 
Loei, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Mukdahan, Chaiyaphum, Khon Kaen, Roi Et, Maha Sarakham, Kalasin, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

* Centraal Thailand 
Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chai Nat, Lopburi, Saraburi, Ayutthaya, Kanchanaburi, Ratchaburi en het grootstedelijk gebied van Bangkok.

* Oost Thailand 
Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

* Zuid Thailand 
Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Songkhla, Yala, Narathiwat, Ranong, Phang Nga, Trang en Satun.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Eén gedachte over “De weermannen van Thailand voorspellen een zeer nat weekend voor het grootste deel van Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!