De vuilnisbelt van Hua Hin staat in volle hens, brandweer probeert zo snel mogelijk om de brand onder controle te krijgen.

HUA HIN:- De autoriteiten hebben hun inspanningen opgevoerd om een ​​aanzienlijke brand op een stortplaats in Hua Hin onder controle te krijgen, waardoor bewoners twee dagen lang met rook gevulde lucht moesten verdragen.

De brand brak eerder deze week op een stortplaats van 170 rai (67 hectare) in Ban Nong Phran Phuk, in het tambon Thap Tai uit. De brand werd aanvankelijk onder controle gehouden voordat het opnieuw ontbrandde en verspreidde zich over meer dan 8 hectare land, aldus de brandweer.

KhunPolkrit Phuangwalaisin, het districtshoofd van Hua Hin, heeft samen met de burgemeester van Hua Hin, Khun Nopporn Wutthikul en Chaoarat Koetthong, president van de administratieve organisatie Thap Tai, de locatie onderzocht. 

De brand heeft dichte rook geproduceerd die, aangedreven door de wind, omwonenden heeft getroffen en aanzienlijke problemen met de luchtkwaliteit heeft veroorzaakt in het gemeentelijk gebied van Hua Hin.

Er zijn waterwagens van de gemeente, de Kantonbestuursorganisatie en andere instanties ingezet om het vuur te doven, maar het vuur wordt steeds aangewakkerd door sintels die zich onder de afvalhopen bevinden.

Om getroffen bewoners te helpen, verdelen instanties gezichtsmaskers en zorgen ze ervoor dat kwetsbare groepen adequate zorg krijgen. 

Ambtenaren zeiden dat de inspanningen om de brand onder controle te krijgen zullen doorgaan totdat de rook volledig verdwenen is, wat naar verwachting twee tot drie dagen zal duren.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: Huahintoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!