De vorst zal in het noorden van Thailand terugkeren en het zuiden van het land krijgt te maken met overstromingen 

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch Instituut liet weten dat vanaf vandaag de temperaturen in het noorden en noordoosten zullen dalen, terwijl zware regenval tot dinsdag de gebieden in het zuiden zal treffen.

De temperaturen in het noorden en noordoosten zullen met 6-8 graden Celsius dalen als een sterk hogedrukfront uit China zich uitstrekt over het bovenste deel van Thailand.  De dieptepunten zullen variëren van 8-12 graden, hoewel de temperatuur in bergachtige gebieden kan dalen tot 2 graden, aldus het instituut. De bergachtige gebieden zullen te maken krijgen met vorst.

De temperaturen in de centrale en oostelijke regio’s, inclusief Groot-Bangkok, zullen naar verwachting tussen de 4 en 6 graden dalen, met dieptepunten van 14 tot 21 graden Celsius.

Het weerinstituut voorspelt geïsoleerde zware regenval in lagere delen van het zuiden vanwege de sterke noordoostelijke moesson over de Golf van Thailand en de Andamanse Zee. En voorspeldde zware regenval voorspeld voor de provincies Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang en Satun op zondag en maandag, aldus het TMD.

Het waarschuwde bewoners in de regio voor mogelijke plotselinge overstromingen en overstromende waterwegen, evenals golven langs de kust, aangezien golven in zowel de Golf van Thailand als de Andamanse Zee naar verwachting tot 4 meter zullen stijgen tijdens onweersbuien.

 “Alle schepen moeten voorzichtig varen en kleine boten in de Golf en de Andamanse Zee moeten tot 20 december aan land worden gehouden”, aldus de weerdienst.

De 24-uurs weersverwachting voor elke regio is:
Noord: Koel tot koud met sterke wind en een temperatuurdaling van 1 tot 3 graden, met dieptepunten van 15-18 en hoogtepunten van 27-31.  Op de bergtoppen kan de temperatuur dalen tot 6 tot 12 graden.

Noordoosten: koud met harde wind en een temperatuurdaling van 4 tot 6 graden, met dieptepunten van 10 tot 15 graden en hoogtepunten van 25 tot 28. De temperaturen op heuveltoppen kunnen dalen tot 5 tot 10 graden.

Centrale gebieden: Koel tot koud met sterke wind en een temperatuurdaling van 3 tot 5C, met dieptepunten van 15 tot 18 graden en hoogtepunten van 29 tot 31 graden.

Oost: koel tot koud met harde wind en een temperatuurdaling van 3 tot 5 graden, met dieptepunten van 17 tot 21 graden en hoogtepunten van 30 tot 33 graden.  Golven variëren van 1 tot 2 meter langs de kustlijn en ongeveer 2 meter verder uit de kust.

Zuid (oostkust): Bovenste deel: koele ochtenden met een temperatuurdaling van 1 tot 2 graden.

Onderste deel: verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware tot zeer zware regenbuien in de provincies Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat.

Temperaturen variëren van dieptepunten van 19-24C tot hoogtepunten van 28-32C.  Golven bereiken 2 tot 4 meter hoog en stijgen verder in gebieden met onweersbuien.

Zuid (westkust): verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenbuien in de provincies Krabi, Trang en Satun.  De temperaturen variëren van 22 tot 25 graden tot 30 tot 33 graden.  Golven bereiken 1 tot 2 meter langs de kustlijn en 2 tot 4 meter verder uit de kust, en stijgen boven de 4 meter uit in gebieden met onweersbuien.

Bangkok en omliggende provincies: Koel met harde wind.  De temperaturen dalen met 3 tot 5 graden, variërend tussen dieptepunten van 18 tot 20 graden en hoogtepunten van 30 tot 32 graden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!