De voorwaardelijk vrijgelaten Thaksin Shinawatra toont geen tekenen van ziekte tijdens het Songkran festival in Noord-Thailand 

CHIANG MAI:- De voorwaardelijk vrijgelaten voormalig premier van Thailand, Khun Thaksin Shinawatra werd deze dagen in Chiang Mai gezien, terwijl hij juichend het Songkran-festival vierde met noordelijke dorpelingen, zonder het geringste spoor van ‘ziekte’, zoals eerder werd beweerd.

De eerder door de autoriteiten gemelde ‘ziekten’ van Thaksin vertoonden blijkbaar geen symptomen tijdens zijn driedaagse bezoek aan zijn noordelijke thuisprovincie. Thaksin, die zaterdag (13 april) in Chiang Mai aankwam en enkele dagen later naar Bangkok zou terugkeren, werd eerder door functionarissen van het politieziekenhuis en de correctieafdeling omschreven als ‘een kwestie van leven en dood’. constante, nauwkeurige controle door artsen zou gerechtvaardigd zijn geweest.

Maar de de facto Pheu Thai-baas zag er niet uit als een ‘ernstig zieke’ 74-jarige bejaarde man toen hij zich onder de dorpelingen begaf en genoot van het leuke, met water besproeide festival in de noordelijke stad, dat werd aangewakkerd door PM2, 5 deeltjes in de lucht waren besmet.

Sinds de afgezette premier en feitelijk hoofd van Pheu Thai in februari vorig jaar werd ontslagen uit het politieziekenhuis, wordt hij afwisselend gezien met en zonder een zachte spalk om zijn nek en rechterarm.

Thaksin wordt herhaaldelijk beschuldigd van het manipuleren van de regering om terug te keren uit zijn 17-jarige ballingschap in het buitenland zonder ook maar één dag achter de tralies door te brengen, om anders een jaar gevangenisstraf uit te zitten voor enkele overtredingen tijdens zijn vorige ambtstermijn. In plaats daarvan kreeg hij op controversiële wijze een privé-afdeling in het politieziekenhuis waar hij zes maanden kon blijven vanwege ‘kritieke ziekten’ die hij zou hebben nagebootst.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Asean Now

2 gedachten aan “De voorwaardelijk vrijgelaten Thaksin Shinawatra toont geen tekenen van ziekte tijdens het Songkran festival in Noord-Thailand ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!