De voormalige premier van Thailand, khun Thaksin Shinawatra lijdt aan een hartklepziekte

BANGKOK:- De veroordeelde voormalige premier Thaksin Shinawatra lijdt aan een hartklepziekte en mag zelden bezoek ontvangen, zo verklaarde Khun Chaichana Detdecho, voorzitter van de commissie Politiezaken van het Huis van Afgevaardigden.

Hij legde de verklaring af na een bezoek aan het politieziekenhuis, waar Thaksin al ruim vier maanden een medische behandeling ondergaat.

Hij en een lid van de commissie, Khun Thipa Paweenasathien, een Move Forward-parlementslid, kregen vandaag toegang tot de 14e verdieping van het ziekenhuis, maar mochten de afdeling niet op om uit te zoeken of Thaksin daar nog is.

Hij zei echter dat hij erin slaagde een senior verpleegster te ontmoeten die zei dat ze Thaksin nog nooit eerder had gezien, maar dat haar collega’s om de beurt voor hem zouden zorgen. “De hoofdverpleegkundige vertelde ons dat de voormalige premier lijdt aan een hartklepziekte en zelden bezoek ontvangt”, zo vertelde mij.

Khun Chaichana zei dat het de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Correcties is om elke twijfel over de aanwezigheid van Thaksin in het ziekenhuis weg te nemen.

De commissie werd door generaal-majoor Samart Muangsiri, een gerenomeerd arts in het ziekenhuis, geïnformeerd dat Thaksin de enige gevangene is die de nacht in het ziekenhuis mag doorbrengen, terwijl de andere gevangenen poliklinische behandeling krijgen. Chaichana zei dat hij later naar de 7e verdieping ging waar de commissieleden werden geïnformeerd over de behandelingsprocedure.

Hij benadrukte dat het de taak van de commissie was om twijfels over de aanwezigheid van Thaksin in het ziekenhuis weg te nemen en dat het beste wat ze konden doen vanwege wettelijke beperkingen was een ontmoeting met enkele functionarissen. Op de vraag of Thaksin daadwerkelijk in het ziekenhuis ligt, zei de wetgever dat alleen het Department of Corrections die vraag kon beantwoorden.

Hij stelde ook voor dat premier Srettha Thavisin een budget zou vrijmaken om verschillende kapotte bewakingscamera’s in het ziekenhuis te repareren.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!