De voorgestelde pensioenloterij is bedoeld om pensioensparen in Thailand te bevorderen

PATTAYA:- Het Thaise ministerie van Financiën heeft aangekondigd dat het een pensioenloterij gaat invoeren om sparen voor het pensioen aantrekkelijker te maken. De Vice-minister van Financiën, Khun Paopoom Rojanasakul legde uit dat de zogenaamde Nationale Spaarloterij bedoeld is om burgers in staat te stellen tegelijkertijd voor hun pensioen te sparen door loten te kopen.

Het geld van de verkoop van de kaartjes gaat naar het Nationaal Spaarfonds (NSF), de deelnemers ontvangen de ingelegde bedragen terug als ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Het is de bedoeling dat digitale loten van elk 50 baht worden uitgegeven aan degenen die verzekerd zijn door het Sociale Zekerheidsfonds op grond van Sectie 40 en aan werknemers in de informele sector. Het maximale maandelijkse aankoopbedrag is beperkt tot 3.000 baht.

Elke vrijdag om 17.00 uur worden de winnaars gekozen, met vijf hoofdprijzen van elk één miljoen baht en 10.000 tweede prijzen van elk 1.000 baht. Niet- uitgedeelde winsten worden doorgeschoven naar de volgende maand. Deelnemers kunnen vanaf hun 60ste hun spaargeld uit de loterij opnemen.

De Pheu Thai-partij heeft het voorstel geïnitieerd om de pensioenvoorzieningen voor mensen in de informele sector te verbeteren. 

De minister van Financiën sprak zijn optimisme uit dat het beleid het NSF-lidmaatschap zal helpen vergroten van de huidige drie miljoen naar maximaal 17 miljoen. Hij benadrukte dat het een kosteneffectieve manier is om informele werknemers naar het NSF te lokken en hen voor te bereiden op hun pensioen.

Het programma zal naar verwachting binnen zes maanden tot een jaar van start gaan, ondersteund door een jaarlijks budget van 700 miljoen baht. Er is in totaal 400 tot 500 miljard baht beschikbaar om de kosten van levensonderhoud van ouderen te financieren. 

Deze maatregel maakt deel uit van een groter initiatief dat erop gericht is het spaargedrag van burgers aan te moedigen en een solide financiële basis voor de oude dag te creëren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!