De vastgoedmarkt in Thaise toeristische gebieden vertrouwen op de vaccins voor herstel van de markt

~VERTROUWEN IS GOED MAAR CONTROLEREN IS BETER~
(Controleren is noodzakelijk)

THAILAND:- Toeristische bestemmingen in Thailand vestigen hun hoop op Covid-19-vaccins om hun gedecimeerde economieën nieuw leven in te blazen, zo ook in de vastgoedsector.  

Khun Vichai Viratkapan van het Real Estate Information Centre zegt dat het herstel van de vastgoedsector zal worden aangedreven door de uitrol van vaccins, met name in toeristische bestemmingen die het zwaarst getroffen zijn door de economische verwoesting.

“Toeristische bestemmingen zoals Phuket, Hua Hin in Prachuap Khiri Khan en Cha-am in Phetchaburi zagen in de tweede helft van 2020 een scherpe daling in de woningmarkt toen de pandemie de toeristenindustrie teisterde.”

Volgens een rapport van Bangkok Post is de vraag naar woningen in Phuket sterk gedaald, met slechts 443 verkochte eenheden in de tweede helft van 2020. Daarentegen piekte het aantal verkochte eenheden in 2018 op 3.800.  Ook nieuwe woonwijken werden getroffen, met slechts 423 eenheden die in de tweede helft van 2020 werden gelanceerd. In 2018 werden in de eerste helft van het jaar 3.900 nieuwe eenheden gelanceerd.

Khun Phattanan Phisutvimol van de Phuket Real Estate Association wijt de slechte verkoop aan de Covid19 pandemie, die ertoe heeft geleid dat veel mensen hun baan hebben verloren of waarvan hun salarissen zijn verlaagd.

“De meeste mensen in Phuket hebben een lager inkomen, terwijl banken voorzichtig te werk gingen bij het goedkeuren van leningen voor hypotheken.  Dit leidde tot een fenomeen van een wedloop om klanten.”

Wat betreft de heropleving van de toeristische sector, heeft khun Phattanan niet veel hoop dat de heropening van Phuket op 1 juli veel verschil zal maken.  Hij wijst erop dat Thaise toeristen misschien worden afgeschrikt om het eiland te bezoeken, omdat gevaccineerde buitenlandse toeristen nog steeds Covid-19 kunnen verspreiden.

Hij geeft echter toe dat, aangezien Thailand door veel andere landen als een risicobestemming wordt beschouwd, de vraag van internationale toeristen onzeker blijft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!