De tol op op de Chalong Rat en Bang Na snelweg voor nog eens zes maanden bevroren !

BANGKOK:- Het Ministerie van Transport heeft de Snelwegautoriteit van Thailand, afgekort het Exat, bevolen om de tol op de Chalong Rat en Bang Na Expressways voor nog eens zes maanden tot februari volgend jaar ongewijzigd te laten.

Volgens een bron heeft plv.  minister van Transport, Khun Athirat Rattanaseth, besloten het voorstel van Exat om de tol voor beide routes met 10% te verhogen, of minstens 5 baht per voertuigtype, in de ijskast te zetten. Het besluit was bedoeld om mensen te helpen met hun kosten van levensonderhoud.

De beslissing kwam na een Exat-bestuursvergadering onder voorzitterschap van plv.  staatssecretaris van Transport khun Soraphong Phaitoonpong, die over de overdrachtsovereenkomst van de snelwegen Chalong Rat en Bang Na met het Thailand Future Fund (TFFIF) aanhaalde en over de verhoging van de vergoedingen besliste.

De overeenkomst bepaalde dat de Exat de tolgelden elke vijf jaar met 10% zou verhogen in lijn met de consumentenprijsindex. De bron zei dat Exat nu gesprekken zal voeren met de TFFIF en zal wachten op de beslissing van het ministerie.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!