De toevloed van venusschelpen veroorzaakt waanzin langs de kustlijn van Sri Racha

SRI RACHA:- In het gebied Ko Loi nabij de kust was een drukte van de lokale bevolking te zien, een groot aantal dorpelingen was driftig naar venusschelpen aan het graven. Wat aanvankelijk begon als een gebruikelijke weekendactiviteit, veranderde al snel in een spannende ontdekking toen tijdens het tij een onverwachte overvloed aan venusschelpen liet zien.

Traditioneel kunnen venusschelpen gemakkelijk worden teruggevonden door slechts 5-6 centimeter in de zandige kustlijn uit te graven. De enorme hoeveelheid van deze aanzienlijke mosselen zorgde echter voor ontzag voor de dorpelingen, aangezien ze nog nooit zo’n overvloed langs hun kustlijn waren tegengekomen. De plotselinge verschijning van deze mosselen wekte zowel nieuwsgierigheid als opwinding onder de lokale bevolking.

Elke graafpoging leverde een aanzienlijke opbrengst op, waarbij dagelijks enkele honderden kilo’s mosselen werden geoogst. De veelzijdigheid van venusschelpen, geschikt voor verschillende culinaire bereidingen zoals koken, roerbakken, grillen of conserveren door drogen, heeft ervoor gezorgd dat ze op de lokale markt zeer begeerde handelswaar zijn geworden.

De onverwachte toevloed van venusschelpen dient niet alleen als een bron van levensonderhoud voor de dorpelingen, maar heeft ook de economische activiteit gekatalyseerd. Overtollige mosselen worden verhandeld met naburige gemeenschappen, wat een mogelijkheid biedt voor het genereren van aanvullende inkomsten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!