De Thaise walvis “Mae Thong Dee” is nu een trotse moeder van haar derde baby

~EEN MOEDER HART, EEN GOUDEN HART, BIJ LEED, BIJ VREUGD EN SMART~
(Hit van de Nederlandse zanger Gert Timmerman)

THAILAND:- De walvis “Mae Thong Dee” een Bryde’s walvis die in de Golf van Thailand rondzwemt, is zaterdag bevallen van haar derde baby

Khun Jirayu Ekkul, een natuurfotograaf, legde uit dat Mae Thong Dee een gescheurde rugvin en ernstig oogletsel had, en voegde eraan toe dat hij en zijn team het gedrag van deze walvis nauwlettend in de gaten hadden gehouden. 

“We zagen “Mae Thong Dee” en haar baby ongeveer twee uur later in de Golf van Thailand voeren. Het kan onze bestemming zijn geweest om deze walvissen te ontmoeten, “zei hij.

Hij vertelde dat iedereen twee jaar geleden twijfelde of Mae Thong Dee een ongeluk zou overleven waarbij ze een oogletsel opliep.  Nu waren hun twijfels weggenomen.

 “Ik realiseer me eindelijk waarom ze zoveel at en meer dan negen maanden in de golf heeft gewoond. Ze wilde voor haar eigen gezondheid zorgen om een ​​babywalvis te baren,” zei hij, eraan toevoegend dat hij zijn moederinstinct bewonderde. 

De Bryde’s walvis is een baleinwalvis, meer specifiek een rorqual die tot dezelfde groep behoort als blauwe vinvissen en bultruggen. Ze verschijnen meestal afzonderlijk of in paren, en af ​​en toe in losse verzamelingen tot 20 dieren rond voederplaatsen.  Ze zijn actiever op het wateroppervlak dan noordse vinvissen, vooral in de kustwateren. 

De walvis van Bryde staat vermeld in bijlage II van het Verdrag inzake de bescherming van trekkende wilde diersoorten.  Deze soort staat in het verdrag omdat deze dieren met uitsterven bedreigd worden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Jirayu Ekkul
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!