De Thaise formule 1 coureur Alexander Albon lag door ademhalingsstilstand één nacht op IC na operatie

ITALIË:- Alexander Albon heeft de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht op de intensive care van het San Gerardo-ziekenhuis in Monza. Dat was te danken aan een complicaties na de blindedarmonteking, waar de Thai zaterdag aan geopereerd is. Inmiddels gaat het beter met de coureur, die naar verwachting vandaag naar huis mag.

Alexander Albon werd zaterdagochtend ziek en moest overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een blindedarmontsteking geconstateerd. Hij is nog dezelfde dag geopereerd. Nyck de Vries moest daardoor in de Williams stappen als vervanger van de Thaise coureur.

In een verklaring laat het Williams Formule 1-team weten: “Na de diagnose van blindedarmontsteking op zaterdag 10 september is Alex Albon opgenomen in het San Gerardo-ziekenhuis voor behandeling. Hij is zaterdag rond lunchtijd succesvol geopereerd. Na de operatie heeft Alex last gehad van onverwachte complicaties door de anesthesie waardoor een ademhalingsstilstand plaatsvond, een gekende maar ongewone complicatie. Hij is overgebracht naar de intensive care waar hij aan de beademing heeft gelegen.”

Inmiddels gaat het beter met Albon. “Tijdens de voorbije nacht heeft hij uitstekend vooruitgang geboekt en de mechanische ventilatie is zondagochtend verwijderd. Hij is nu naar een gewone afdeling overgebracht en kan naar verwachting dinsdag terugkeren naar huis. Er zijn geen verdere complicaties opgetreden. Alex focust zich vanaf heden op zijn herstel en voorbereiding voor de Grand Prix van Singapore later deze maand.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Twitter
Content: Olleke Bolleke in Europa 
Bron: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!