De Thailand pass moet gebruiksvriendelijker worden

BANGKOK:-  Premier Prayut Chan-o-cha wil het “Thailand paspoort”-systeem verbeteren om het voor buitenlandse toeristen gemakkelijker te maken om het koninkrijk binnen te komen, zo werd aan de landelijke pers medegedeeld.

Volgens regeringswoordvoerder, Thanakorn Wangboonkongchana heeft Prayut de relevante overheidsinstanties opgedragen hun inspanningen op te voeren om fouten in het systeem op te sporen en te corrigeren om de registratie van buitenlandse toeristen te vergemakkelijken.  De premier wees er ook op dat buitenlandse toeristen essentieel zijn om de economie nieuw leven in te blazen.

Volgens Khun Thanakorn houden de regeringsautoriteiten rekening met de zorgen van de premier en willen ze meer inspanningen leveren om het systeem te verbeteren.

Ondertussen heeft de Digital Government Development Agency Public Organization, die verantwoordelijk is voor het “Thailand Passport”, de beoordeling van aanvragen en goedgekeurde QR-codes voor toeristen binnen zeven dagen versneld, aldus de woordvoerder.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) werkt samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) om hotels en buitenlandse toeristen te informeren over het gebruik van het systeem.

Volgens Khun Thanakorn is het nieuwe Thailand Pass Hotel & Swap System (TPHS) gekoppeld aan de Thailand Pass om het voor hotels gemakkelijker te maken reserveringen goed te keuren en toeristen gemakkelijker van hotel te laten wisselen.

De TPHS heeft 10 tot 15 minuten nodig om verzoeken goed te keuren, en het hoofdsysteem van Thailand Pass zal elk uur de verzoeken bevestigen, zei Khun Thanakorn.

Hij zei verder dat de betrokken autoriteiten meer servers aan de TPHS zouden toevoegen en de functionaliteit ervan zouden verbeteren met een automatische goedkeuringsfunctie.

Het TAT lanceert ondertussen een informatiecampagne voor hotels om lid te worden van het TPHS-systeem, dat hen per e-mail op de hoogte zal stellen wanneer nieuwe reserveringen worden gemaakt, voegde Khun Thanakorn eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!