De TAT voorspelt voor 2022 500.000 reizigers, tot nu toe zijn er 133.000 in Thailand aangekomen

BANGKOK:- Een maand nadat Thailand heropend is, heeft het koninkrijk meer dan 133.000 aankomsten uit landen over de hele wereld mogen ontvangen en heeft de Thaise Tourism Authority er alle vertrouwen in dat het zijn doel van 500.000 internationale reizigers zal halen, ondanks de nieuwe Omicron-variant van Covid19.

In november landden in totaal 133.061 internationale reizigers in Thailand, en het leeuwendeel van de reizigers waren degenen die deelnamen aan het Test & Go-programma, waarmee gevaccineerde reizigers uit 63 landen Thailand kunnen binnenkomen zonder quarantaine, behalve voor een korte periode in een goedgekeurd hotel terwijl de RT-PCR Covid-19-testresultaten worden verwerkt.

Van de 133.061 reizigers die Thailand binnenkwamen in de eerste maand van de heropening, waren 106.211 Test & Go-passagiers.  Nog eens 21.438 toeristen arriveerden met behulp van het sandbox-programma, waarvoor een zachte quarantaine van 7 dagen vereist is, waarbij reizigers een week op de bestemming moeten blijven voordat ze verder gaan.  5.412 maakten gebruik van de Happy Quarantine-optie, waarbij ze zich bij aankomst in een quarantaine van 10 dagen onderwierpen.

De gouverneur van het TAT, khun Yuthasak Supasorn vertelde dat ze tegen eind 2021 nog steeds 500.000 internationale reizigers verwachten, hoewel nieuwe cijfers tekenen van vertraging in het reizen vanuit sommige Europese landen hebben laten zien.  Europa is een belangrijke toeristische markt voor Thailand, en de voorzitter van de Thai Hotels Association zegt dat de verspreiding van de Omicron-variant van Covid19 waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de toeristische sector, hoewel het nog steeds moeilijk te zeggen is of de impact klein of groot.

TAT is echter van mening dat Thailand zijn bestemming nog steeds kan bereiken, wat suggereert dat meer dan 300.000 aanvragers online het vereiste Thailand-paspoort hebben aangevraagd om het land binnen te komen.  Deze aantallen kunnen echter mogelijk te hoog zijn, aangezien er berichten zijn dat reizigers zich meerdere keren moeten registreren om autorisatie te krijgen en het onduidelijk is of deze meerdere registraties als één persoon worden beschouwd of dat elke aanvraag of nieuwe aanvraag wordt geteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PBS
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: PBS

Eén gedachte over “De TAT voorspelt voor 2022 500.000 reizigers, tot nu toe zijn er 133.000 in Thailand aangekomen”

  1. Ik heb vandaag, na 2 dagen mijn visa uiteindelijk aangevraagd gekregen, met hulp van een vriend en mijn schoonzoon. Weet nu nog niet of het goedgekeurd word….. Zeer moeilijk voor iemand die zijn Engelse taal niet 100%machtig is…..laat staan geen pc expert te zijn. Zonder hulp was ik er nooit geraakt. Als je zo de toeristen moet lokken ben je verkeerd bezig ! En nu nog te hopen dat we bij ons eten een wijntje kunnen drinken……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!