De strijd tegen namaakgoederen en piraterij in Thailand lijkt succesvol

~LIEVER NAAKT DAN NAMAAK~
(Nederlandse reclame slogan uit de jaren 60)

BANGKOK:- Volgens een Amerikaans rapport over 2020 blijken de inspanningen van de Thaise regering om namaakgoederen en door piraterij verkregen goederen aan te pakken succesvol.

Het onlangs gepubliceerd rapport vermeldt det er géén noemenswaardige markten in Thailand zijn waar namaakproducten en piraterijproducten worden verkocht.  

Khun Vuttikrai Leewiraphan, zijnde de directeur-generaal van het bureau voor intellectuele eigendom, zegt dat het een goed voorteken voor Thailand is, dat er geen Thaise markten of winkelcentra op de Amerikaanse lijst van beruchte markten (meer) staan.  De strijd tegen namaakgoederen en piraterij in Thailand lijkt succesvol.

De Thaise regering doet haar best om op te treden tegen schendingen van intellectuele eigendom.  In 2019 stond alleen Patpong Market, een populaire avondmarkt in Bangkok, op de Amerikaanse lijst van beruchte markten.

Volgens Vuttikrai werken overheidsfunctionarissen nauw samen met de particuliere sector om schendingen van intellectueel eigendom in verschillende zakelijke gebieden in zowel Bangkok als de provincies om te voorkomen dat er illegale producten op de markt komen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

2 gedachten aan “De strijd tegen namaakgoederen en piraterij in Thailand lijkt succesvol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!