De speurhonden van Thailand’s eerste trainingscentrum zullen drugssmokkelaars een flink poepie laten ruiken, het beloofd een snuffelend succes te worden

SAMUT PRAKAN:- Gisteren is in het Bang Phli-district van Samut Prakan het Hondentrainingscentrum van de Thaise douane, afgekort het TCCTC, officieel geopend. Dit is de eerste faciliteit in Thailand voor het trainen van speurhonden, die ingezet zullen worden in de strijd tegen de smokkel van verdovende middelen. 

Naar verwachting zullen er in eerste instantie ongeveer vijf honden voor een programma worden opgeleid, dat zich richt op de identificatie van illegale stoffen die verborgen zijn in geïmporteerde en geëxporteerde goederen.

Gelegen in Tambon Nong Prue op een perceel van twee rai, beschikt de TCCTC over een administratief gebouw, een gebouw voor trainingsdoeleinden en een externe ruimte gereserveerd voor praktische oefeningen voor de honden.

De openingsceremonie werd geleid door khun Patchara Anuntasilpa, de directeur van de douane, Khun Yoo Sunhee, directeur van Zuid-Koreaanse douane en functionarissen van verwante organisaties.

Khun Patchara ging dieper in op de specifieke kenmerken van de locatie en benadrukte dat het trainingsgebouw een breed scala aan apparatuur herbergt en een nagemaakte werkomgeving biedt, uitgerust met een bagageruimte en een lopende band. Dit is om de honden te helpen uitgerust te worden voor hun taken in de echte wereld.

Olleke Bolleke in Samut Prakan 
Bron: newsthailand.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!