De speurhonden op vliegveld Suvarnabhumi worden druk bezig gehouden door Chinese bagage en ontdekte gerookte vleermuis, spek en eend

SAMUT PRAKAN:- De douane Suvarnabhumi Airport heeft gisteren de begeleiders van de speurhonden opdracht gegeven dat gesmokkelde eend op het menu van illegaal vlees in de bagage van passagiers uit China is geplaatst.

De quarantaine en inspectie hondeneenheid van het departement veeontwikkeling, het DLD, ontdekte zeven zakken vers eendenvlees verborgen in bagage bij de aankomsthal van de luchthaven.

De zakken wogen een ruim kilo per stuk en bevatten naar schatting 2.100 baht aan vlees. De hondenbegeleiders vertelde dat de tassen uit China waren gesmokkeld, maar specificeerde niet uit welke provincie.

Het vlees is naar een laboratorium gestuurd om te testen op besmetting en ziektes, waarna het zal worden verwijderd door het te begraven of te verbranden in een oven, zo vertelde de directeur van het DLD, Khun Somchuan Ratanamungklanon.

Thailand treedt hard op tegen de smokkel van dieren in het wild en vlees om de verspreiding van ziektes die door dieren worden overgedragen te voorkomen.

Afgelopen november ontdekte de hondeneenheid van de DLD gerookte vleermuis, ham en spek die vanuit Kunming naar Thailand waren gesmokkeld.

Varkens kunnen Afrikaanse varkenspest dragen, vleermuizen kunnen het Nipah-virus hebben en eenden kunnen besmet zijn met de vogelgriep.

In december verklaarde het Livestock Department de oorlog aan gesmokkeld varkensvlees nadat zijn ambtenaren 40 ton illegaal geïmporteerd vlees in beslag hadden genomen in een pakhuis in Samut Sakhon te midden van een uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

Khun Somchuan waarschuwde dat iedereen die dieren of vlees naar Thailand smokkelt, wordt gestraft op grond van sectie 31 van de Animal Epidemics Act van 2015, waarop een maximumstraf staat van 2 jaar gevangenisstraf, een boete van 200.000 baht of beide.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!