De ‘Sky Doctors’ gaan door heel Thailand vliegen

BANGKOK:- De medische noodeenheid, bekend als ‘Sky Doctors’, zullen binnen afzienbare tijd in elk gezondheidsdistrict in geheel Thailand worden opgezet om de toeristen te bedienen voor de komende nieuwjaarsvakantie, zo maakte de minister van Volksgezondheid, Khun Cholnan Srikaew bekend.

De nieuwe eenheid, behoort tot de belangrijkste punten die gisteren werden besproken tijdens een bijeenkomst van de Emergency Medical Committee, waarvan dr. Cholnan de voorzitter is.

Dr. Cholnan zei dat snelle toegang tot gespecialiseerde medische zorg in noodsituaties de sleutel is tot het redden van levens. Veel delen van het land worden geconfronteerd met problemen bij de toegang tot spoedeisende hulp vanwege hun afgelegen ligging of verkeersopstoppingen in stedelijke gebieden. 

De Sky Doctors zullen helikopters gebruiken om medische teams naar deze gebieden te vervoeren, wat de overlevingskansen van patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben, zal vergroten. Sky Doctors zullen vooral actief in sommige regio’s in het noorden en zuiden van het land gaan vliegen.

Het nieuwe beleid schrijft voor dat binnen 100 dagen alle dertien gezondheidsdistricten in het hele land ingericht moeten zijn.

Dr. Atchariya Pangma, secretaris-generaal van het nationaal instituut voor spoedeisende geneeskunde, zei dat er sinds 2009 teams van Sky Doctors actief zijn. Het instituut levert, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en partnernetwerken, medische nooddiensten via vliegtuigen om de kans op medische noodhulp te vergroten. overlevingskansen voor spoedeisende patiënten.

Van 2021 tot 2023 voerde Sky Doctors 401 operaties uit. Ze hebben 398 patiënten per luchtbrug vervoerd voor spoedbehandeling en drie organen afgeleverd. Er zijn momenteel negen goedgekeurde medische luchtambulance-eenheden, gevestigd in drie gezondheidsdistricten. De verwachting is dat de landelijke uitbreiding van de dienst in december afgerond zal zijn.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De ‘Sky Doctors’ gaan door heel Thailand vliegen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!