De Silom Road in Bangkok dit jaar tijdens Songkran erg rustig

~JE KUNT ER EEN KANONSKOGEL AFSCHIETEN~
(Het is er erg stil)

BANGKOK:- Normaal gesproken is de Silom Road tijdens de Songkran vakantie één van de drukste locaties van het land.  Duizenden Bangkokianen gaan op pad om met water te gooien.  Normaal staan er honderden verkopers langs de weg om Songkran-items te verkopen, waaronder drankjes, water en ijs voor gebruik in waterpistolen en meer.  

Dit jaar is er geen leveranciers te zien als gevolg van de Covid-19-veiligheidsmaatregelen ter bescherming tegen de verspreiding van het virus.  Het INN News Team bezocht deze weeg de Si Lom Road 

De weg was stil zonder ook maar iemand te zien.  De meeste winkels langs de weg zijn gesloten met een bord met de Covid-19-veiligheidsmaatregelen.  Op de loopbrug zijn enkele verkopers te zien die kleding en eten trachten te verkopen.

Khun Sampao Dampimai, bekend als Jam, verkoopt schoenen op Si Lom Road, verklaarde dat ze al 17 jaar artikelen in het gebied verkoopt.  Meestal tijdens Songkran Si Lom road is het druk met mensen, zowel de lokale bevolking als buitenlanders die het land bezoeken om mee te doen aan het festival.  Tijdens Songkran verdient ze normaal gesproken veel geld, maar er is al 2 jaar geen Songkran-feest meer  geweest. 

Khun Tum verkoopt met bloemen bedrukte overhemden, ook zij beaamde dat het erg stil en eenzaam in de omgeving is. Er zijn enkele verkopers, maar geen kopers.  Het is zo anders dan het verleden, waar toeristen van over de hele wereld binnenkomen om getuige te zijn van de watergevechten in Thailand.  De shirts die Tum verkoopt, zijn een musthave voor het festival, vroeger verdiende makkelijk 100.000 baht in de Songkran periode. 

Een andere loterijverkoper zei tegen het nieuwsteam dat het extreem stil is, maar ze heeft goede hoop dat er ’s avonds meer klanten zullen zijn.  Er is ook geen verkeer op de weg, wat zeer zeldzaam in dit gebied van Bangkok is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: INN News
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: INN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!