De scholen in Thailand zijn geadviseerd om tijdens extreme hitte te stoppen met lesgeven

THAILAND:- De secretaris-generaal van de Thaise commissie voor basisonderwijs heeft richtlijnen gegeven aan alle schoolbesturen om het lesgeven tijdens perioden van extreme hitte stop te zetten. 

De aankondiging van Thanu Wongchinda, die gisteren werd gedaan, heeft tot doel de gezondheid van zowel studenten als docenten te beschermen, gezien het potentiële risico op een zonnesteek.

Er wordt voorspeld dat de eerste helft van deze maand nog intense hitte met zich mee zal brengen, die vooral regio’s zoals het noordoosten, het noorden, de centrale vlakten en het oosten zal treffen. Deze periode valt samen met het begin van het schooljaar 2024, wat aanleiding geeft tot grote zorgen.

Op dagen die worden gekenmerkt door extreme hitte adviseert Thanu schoolbesturen om buitenactiviteiten te sowieso annuleren, te zorgen voor voldoende drinkwater en grondige controles uit te voeren op elektrische draden en apparaten. In plaats van traditionele klaslokalen wordt de implementatie van online lessen aanbevolen.

Daarnaast heeft hij opgeroepen tot waakzaamheid onder het schoolpersoneel met betrekking tot voertuigen, met als doel te voorkomen dat leerlingen per ongeluk in geparkeerde auto’s worden opgesloten, zo stond in de Bangkok Post gepubliceerd.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!