De Russen schieten massaal wortel in het koninkrijk Thailand

BANGKOK:- Sinds de versoepeling van de pandemische reisbeperkingen zijn Russische toeristen massaal naar Thailand getrokken, en velen van hen kiezen na een lange vakantie in het land ervoor om te investeren in de vastgoedsector van het koninkrijk.

Volgens generaal-majoor Phanthana Nutchanart, de plv.  commandant van de immigratiedienst, bezochten sinds januari meer dan 370.000 Russische toeristen Thailand, een sterke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen slechts ongeveer 435.000 Russen het land het hele jaar door bezochten.

Ondanks de toestroom zijn er géén tekenen dat Russische criminelen via illegale kanalen het land binnensluipen, zo vertelde hij aan een journalist van de Bangkok Post.

Geen ​‘maffia’ hier!
Generaal Phanthana zei dat zijn departement in Phuket, Koh Samui in Surat Thani en Pattaya, de toeristische hotspots die populair zijn bij Russische bezoekers – geen Russische staatsburgers hebben geïdentificeerd die een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid.  “Hoewel er sommigen zijn veroordeeld voor kleine vergrijpen zoals winkeldiefstal en verkeersovertredingen, vormen ze toch geen groot probleem.  Mensen met een ernstig strafblad worden echter de toegang tot het land geweigerd’, zo beweerde hij.

Volgens de plv. commandant van de IB kiezen sommige Russen ervoor om in Thailand te blijven om de gevolgen van de oorlog in Oekraïne te vermijden, terwijl anderen misschien een andere reden hebben om het land te bezoeken.  Volgens de wet, zei generaal-majoor Phanthana, moeten accommodatieverschaffers het lokale immigratiekantoor op de hoogte stellen van elke vreemdeling die daar verblijft.  “Dit zal de politie helpen degenen te vinden die in andere landen worden gezocht”, zei hij.

Generaal Sukhun Prommayon, hoofdcommissaris van het toeristisch politiebureau, het TPB, zei dat er geen Russische georganiseerde misdaadbendes in de recente toestroom van bezoekers zijn ontdekt. De meeste Russen die Thailand bezoeken, zijn rijke vakantiegangers en bezoeken liever de kustprovincies”, zei hij.  “Het grote aantal Russische  toeristen zal zeker de economie ten goede komen.”

Onroerend goed
Khun Phatthanan Pisutwimol, voorzitter van de vastgoed vereniging Phuket, het P-REA), zei dat de onroerendgoedhandel in Phuket zich snel heeft hersteld, aangezien het eiland populair is bij buitenlandse toeristen die het koude weer van het noordelijk halfrond willen ontvluchten.  

Hij zei dat de vooruitzichten voor poolvilla’s en horizontale vastgoedprojecten verbeteren, terwijl condominiums ook populair zijn bij buitenlandse investeerders die bereid zijn te investeren.  “Russen bezoeken Phuket in groten getale, wat de toeristische sector hier heeft geholpen.  Ze blijven van een week tot zes maanden, en de meesten geven er de voorkeur aan om villa’s met zwembad te huren’, zei hij.

 “Velen willen poolvilla’s kopen en erin wonen in plaats van ze te huren.  De meest populaire gebieden zijn Tambon Choengtalay [in het district Thalang], Tambon Kamala [in het district Kathu] en Tambon Rawai in het district Muang.  Veel Russische investeerders hebben ze ook gekocht en doorverkocht of verhuurd aan anderen”, aldus Phatthanan.  

“De Russische toeristenuitgaven hebben de lokale economie in Phuket een boost gegeven.  Lokale toeristenbedrijven die door de Covid zijn getroffen, herstellen zich momenteel snel”, zei hij.

Vele Russen hebben auto’s en motorfietsen gekocht en verhuren deze aan hun landgenoten.  Kun Boon Yongsakul, vice-president van P‑REA, zei dat de zee en stranden van Phuket erg populair zijn bij Russische toeristen.  Veel Russische gezinnen zijn rijk en kunnen het zich veroorloven om voor twee tot drie maanden huizen te huren in de eilandprovincie in plaats van appartementen, die beperkte ruimte hebben, zei hij.  “Sinds de Russen hier zijn, zijn de huurappartementen op het eiland bijna volledig bezet.  Ook hotelmeisjes, tuinmannen, zwembadschoonmakers en restaurants profiteren hiervan.

De keerzijde is dat het grote aantal buitenlandse gasten kan leiden tot files, ongelukken en kleine wetsovertredingen.  De heer Boon zei ook dat Russische investeerders willen investeren in de vastgoedsector in Phuket, aangezien sommigen van hen daar al enkele jaren wonen en bekend zijn met de wetten in Thailand.  Sommigen zijn geïnteresseerd in investeringen in horizontale vastgoedprojecten, condominiums en vastgoedprojecten voor gemengd gebruik, zei hij.

Ontsnappen aan de Russische kou!
Khun Bhunanan Patanasin, voorzitter van de Pattaya Business and Tourism Association, zei dat nadat de grenzen van Thailand eind vorig jaar heropend waren en de reisbeperkingen waren versoepeld, er dagelijks ongeveer 300 Russen arriveerden, en het aantal is sindsdien gestegen tot 500-700.  

Veel Russische toeristen brengen ongeveer 10 tot 20 dagen door in Pattaya, zei hij.  “Jomtien Beach en Wong Amat Beach zitten vol met Russische toeristen.  Ze zijn overal in Pattaya.  

De meeste toeristen in Pattaya zijn Russen
De Russische toeristen geven naar schatting 3.000 tot 5.000 baht per dag uit in Pattaya.  De meesten brengen tijd door op het strand en gaan winkelen.  In Pattaya hangen veel borden in het Russisch”, zei hij.  Veel Russische toeristen verblijven ook in Pattaya en huren daar voor lange periodes appartementen, zei Bhunanan, eraan toevoegend dat er geen Russische maffia in Pattaya aanwezig zijn, aangezien de politie snoeihard optreed tegen illegale activiteiten.

Hij zei dat het aantal Russische toeristen na deze maand of april zal dalen, aangezien velen van hen naar huis terugkeren en zullen worden vervangen door toeristen uit China en India, zo voorspelde khun Bhunanan.  De belangrijkste reden waarom Russen Thailand bezoeken, is dat ze willen ontsnappen aan het koude weer in hun land, terwijl de Russisch-Oekraïense oorlog er nauwelijks toe doet.  “Ik organiseerde een roadshow om het Thaise toerisme te promoten in Moskou, Kazachstan en Oezbekistan en de oorlog had geen enkel effect.

Rusland is een enorm land en de strijdtonelen zijn ver weg en hebben weinig invloed op andere delen van het land”, zei hij. Damrongkiat Pinitkarn, secretaris van de Entertainment & Tourism Association of Pattaya City, zei dat Russen tot de eerste groep buitenlandse bezoekers die terugkeerden naar Thailand na de heropening van het land. Volgens immigratieambtenaren in februari waren Russen de op twee na grootste groep buitenlandse bezoekers aan Thailand, “zei hij.

Ze komen in familiegroepen om aan het koude weer te ontsnappen en kunnen het zich veroorloven om reis- en verblijfkosten te betalen en Thailand kan in hun behoeften voorzien”, zei khun Chayapol Intarasupha, het hoofd van het district Koh Samui in Surat Thani, zei dat meer dan 100.000 buitenlanders Koh Samui hebben bezocht. in januari vormden Russen, die meer dan 1,3 miljard baht aan inkomsten genereerden, de grootste groep buitenlandse toeristen, zei hij.

Khun Ratchaporn Poolsawad, voorzitter van de Tourism Association of Koh Samui, zei dat Russische investeerders hebben geïnvesteerd in vastgoedbedrijven, hotels, restaurants, souvenirwinkels en andere toerismegerelateerde bedrijven op Koh Samui en Koh Phangan in Surat Thani.  Hun bedrijven beginnen Thaise bedrijven pijn te doen door buitenlandse klanten weg te rukken,” zei Ratchaporn. Ongeveer 8.885 Russische toeristen bezochten Koh Samui in januari, het grootste aantal onder buitenlandse toeristen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Eén gedachte over “De Russen schieten massaal wortel in het koninkrijk Thailand”

  1. Een rus is een ivestering maar zeker geen goede. Spreekt geen Engels en zeker geen Thais. En de rus rijk heb het gezien in Pattaya hoe rijk ze zijn. Sommige zijn erop uit om gratis voeding te hebben om hun alcohol te betalen. En dan snachts lawaai maken en de arme mensen durven niks zeggen alhoewel deze mensen daar ook komen voor de rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!