De provincie Prachuap Khiri Khan ziet recordcijfers bij de toeristische bezoeken en is druk doende met toekomstplannen

HUA HIN:-De provincie Prachuap Khiri Khan is getuige van een aanzienlijke toename van het toerisme. Uit de laatste statistieken blijkt dat ruim 8,25 miljoen toeristen de regio in de eerste negen maanden van het jaar bezochten, wat een omzet van 30,6 miljard baht genereerde.

De provincie registreerde een stijging van 21,52 procent op jaarbasis, met 7.877.346 Thaise en 375.382 buitenlandse bezoekers. De inkomsten uit toerisme stegen met 34,64 procent en bereikten 7,897 miljoen baht. 

Een recente bijeenkomst van het gemengd comité voor de Publieke-Private Sector was gericht op het stimuleren van het toerisme door middel van initiatieven zoals het stimuleren van luchtvaartmaatschappijen om meer binnenlandse vliegroutes op de luchthaven van Hua Hin aan te leggen. Het doel is om de luchthaven klaar te maken voor internationale standaarden.

Een ander probleem was de ontwikkeling van de haven van Prachuap Khiri Khan om het economische potentieel ervan te maximaliseren. Ondanks de groei werd het probleem van de makakenpopulatie aan de orde gesteld, waarvoor een speciale werkgroep zal worden opgericht. 

De uitbreiding van Hua Hin Airport omvat onder meer het verlengen van de start- en landingsbaan, maar prognoses suggereren dat het een tot drie jaar kan duren voordat internationale vluchten van start kunnen gaan. De focus ligt op het uitbreiden van binnenlandse vluchten.

AirAsia is al begonnen met vluchten tussen Hua Hin en Chiang Mai, en er worden aanvullende routes, zoals naar Udon Thani, overwogen om de verbindingen binnen Thailand te versterken. De transformatie van Hua Hin Airport tot een internationaal knooppunt is nog niet voltooid, maar geplande maatregelen en ontwikkelingen suggereren dat de koninklijke badplaats een sleutelrol zal blijven spelen in de bloeiende toeristische sector van Thailand.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!