De provincie Buriram heeft te midden van de Covid19 golf alle uitgaansgelegenheden laten sluiten

BURIRAM:- De autoriteiten hebben de sluiting bevolen van alle servicelocaties en restaurants met muzikaal entertainment nadat er meer dan 300 Covid19 aan deze locaties konden worden gekoppeld.

Dat heeft de provinciale commissie voor besmettelijke ziekten van Buriram gistermiddag bekendgemaakt.

De aankondiging zei dat de sluiting voor onbepaalde tijd en voor de hele provincie geldt, en vanaf maandag ingaat. De order volgde op een toename van Covid19 gevallen in Bangkok en andere provincies, meestal  met de zeer overdraagbare Omicron-variant.

Sinds vorige maand zijn er meer dan 8.600 gevallen van Covid-19, met 10 doden, gemeld in Buriram.  Meer dan 300 infecties zijn in verband gebracht met servicelocaties en eetgelegenheden met muziekshows, aldus het panel.

Het besmettingspercentage steeg daar tijdens de nieuwjaarsvakantie en Valentijnsdag explosief.

Als genoemde locaties open zouden blijven, zou de uitbraak van het virus zich naar gemeenschappen kunnen verspreiden en dan moeilijk te beheersen zijn, aldus het panel.

Op het niet naleven van het sluitingsbevel staat een maximumstraf van een jaar gevangenisstraf en/of een boete van 100.000 baht op grond van artikel 52 van de Overdraagbare Ziektewet.

Gisteren werden in de provincie Buriram in totaal 414 nieuwe gevallen van Covid-19 en nog een coronavirusgerelateerd overlijden geregistreerd. Volgens de Facebook-pagina van het provinciale volksgezondheidsbureau bleven in totaal 3.687 patiënten onder behandeling.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Surachai Piragsa
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!