De premier van Thailand volgt angstig de loop van de tropische storm “Koinu” 

BANGKOK:- De CEO van een beursgenoteerd weerinstituut waarschuwde dat een tropische depressie boven de Stille Oceaan is getransformeerd in de tropische storm Koinu en dat Thailand tussen 9 en 11 oktober naar het westen zal worden getroffen, zo las uw nieuwsbeer in de Thaise krant ‘Matichon’.

Khun Chawalit Chandrarat, CEO van dit instituut, zei dat Koinu de 14e tropische storm dit jaar is en nauwlettend in de gaten moet worden gehouden en, indien nodig, water uit dammen moet laten ontsnappen om doorbraak gevaar te vermijden.

Het meteorologisch agentschap van Japan berichtte dat een tropische depressie afgelopen zaterdag om 03.00 uur (05.00 uur in Thailand) in de tropische storm Koinu verandert was.

Koinu heeft een gemiddelde luchtdruk van 1.000 hectopascal. In het centrum zijn er aanhoudende windsnelheden tot 64,8 kilometer per uur en windstoten tot 90 kilometer per uur. De wind is sterker dan 54 kilometer per uur binnen een straal van 330 kilometer ten zuidwesten en 220 kilometer ten noordoosten van het stormcentrum.

Volgens de berekeningen van khun Chawalit zal ‘Koinu’zich als volgt ontwikkelen:
– Op dinsdag 3 oktober versterkt het zich tot een categorie 1 en 2 tyfoon (waarbij categorie 5 de sterkste is).
– Op woensdag 4 oktober zal heel Taiwan bedekt zijn met hevige regen.
– Op donderdag 5 oktober zal de tyfoon uitgroeien tot een categorie 3-tyfoon en Hong Kong treffen, waar hij zware regenval zal veroorzaken.
– Als Koinu niet van richting verandert, zal hij naar verwachting op zaterdag 7 oktober het eiland Hainan bereiken.

– Het zal op maandag 9 oktober aan land komen in Vietnam, wat zware tot zeer zware regen zal veroorzaken in Hanoi en omliggende gebieden, en Laos zal ook matige tot zware regen ervaren van Vientiane tot Savannakhet tot aan Champasak.
– Op dinsdag 10 oktober valt er zware tot zeer zware regenval in het bovenste en centrale noordoosten, het noorden, het bovenste centrale deel, de Andaman-eilanden en de oostkust van het zuiden, evenals in Bangkok.
– Op woensdag 11 oktober zal er zware tot zeer zware regen vallen in het noorden, Centraal Thailand, de Andaman-eilanden en de oostkust van het zuiden, evenals in Bangkok.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!