De politiehonden van K9 speuren vermiste peuter in Chiang Mai 

CHIANG MAI:- Twee K9-honden hebben met succes een tweejarige jongen gered die vermist was uit de woning van zijn radeloze familie in de noordelijke provincie Chiang Mai. De familie van het kind, Copter genaamd, zocht gisteren, 5 september, om 13.30 uur hulp bij het Mae Fak Polie Station, nadat hij uit het familiehuis was weggelopen. Het huis ligt op een plantage nabij een groot kerkhof in het subdistrict Mae Fak.

De familie liet een opsporingsambtenaar weten dat de peuter een beige T-shirt en een witte broek droeg. Hij werd voor het laatst gezien om 11.00 uur in de keuken van het gezin. Zijn grootmoeder, die dacht dat hij in de keuken lag te slapen, waagde het om op de plantage te gaan werken. Ongeveer 10 minuten later besloot de grootmoeder naar huis terug te keren omdat het begon te regenen.

Bij aankomst kon de grootmoeder Copter niet in de keuken vinden. Ze zocht hem overal in huis en buiten, maar kon haar kleinzoon niet vinden.

Copter bracht slechts twee dagen voor zijn verdwijning een bezoek aan zijn grootouders. De moeder van Copter snelde ter plaatse nadat ze hoorde dat hij vermist was.

Vanwege de grote omvang van het gebied bundelden politieagenten hun krachten met vrijwillige duikers, ervaren reddingswerkers en twee K9-politiehonden om de zoekoperatie uit te voeren.

Om ongeveer 16.30 uur, na een zoektocht van ongeveer drie uur, slaagden de K9-helden in hun missie. Ze spoorden de jonge Copter op en lokaliseerden hem op zo’n 300 meter afstand van het ouderlijk huis. Copter zat alleen te spelen op de rubberplantage van een buurman. De grootmoeder en moeder renden naar Copter, beiden huilden van geluk.

Copter werd voor een gezondheidscontrole overgebracht naar het Sansai-ziekenhuis. Uit het onderzoek bleek dat de gezondheid van Copter goed was.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Chiang Mai News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!