De politie van Pattaya probeert opnieuw de verkoop van vuurwerk op het strand van Jomtien tot een einde te brengen

PATTAYA:- De politie en het stadsbestuur van Pattaya hebben op het strand van Jomtien. opnieuw actie ondernomen om de verkoop van illegaal vuurwerk te stoppen.  

In reactie op klachten van bewoners dat vuurwerk hen na middernacht wakker hield, begon een groep undercoveragenten op 27 januari straatverkopers te arresteren die vuurwerk verkochten.  Maar dat loste het probleem niet op.  Dus op 20 februari ging een groep agenten in uniform op pad om hetzelfde te doen.

De situatie rond het kruispunt Soi Chaiyapruek, is behoorlijk lawaaierig waar op sommige avonden tot 05.00 uur vuurwerk afgaat.  

De buurtbewoners beweren ook dat de verkopers illegale immigranten zijn die zonder enig bewijs illegale banen van Thais aannemen.  Net als voorheen slaagde de politie er niet in iemand te betrappen op het afsteken van vuurwerk, maar bedreigde de straatverkopers met boetes of gevangenisstraf.

De boete voor het gebruik van vuurwerk is 1.000 baht.  Het achterlaten van stukken vuurwerk op straat wordt beschouwd als zwerfvuil en wordt bestraft met een boete van 2.000 baht.  Als het vuurwerk brand of materiële schade veroorzaakt, kan de straf oplopen tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 140.000 baht.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!