De politie van Pattaya intensiveert het harde optreden tegen horecagelegenheden voor het Nieuwjaar

PATTAYA:- Terwijl het aftellen naar het nieuwe jaar begint, voert de stadspolitie van Pattaya haar inspanningen op om de veiligheid en beveiliging van de uitgaansgelegenheden van de stad te garanderen. 

Gisteren ging politiepatrouille onder leiding van luitenant-kolonel Sirachat Nootet, hoofdinspecteur van de stadspolitie van Pattaya, voerde een reeks inspecties uit bij verschillende nachtclubs, bars en restaurants in de omgeving.

De inspecties maakten deel uit van de campagne ‘5 Safeguards’, die tot doel heeft verschillende misdaden en gevaren die zich in uitgaansgelegenheden kunnen voordoen, te voorkomen en te bestrijden. De campagne richt zich op vijf belangrijke gebieden: de veiligheid van kinderen, een drugsvrije omgeving, wapenvrije zones, preventie van mensenhandel en brandveiligheid.

Volgens luitenant-kolonel Sirachat waren de inspecties ook bedoeld om de naleving van de veiligheidsrichtlijnen voor het gebruik van vuurwerk tijdens de nieuwjaarsviering te garanderen. Hij zei dat vuurwerk een populaire attractie is voor toeristen, maar dat het ook een risico op brand en letsel met zich meebrengt als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Hij drong er bij de eigenaren en managers van uitgaansgelegenheden op aan om de regels en voorschriften te volgen, zoals het gebruik van alleen toegestaan ​​vuurwerk, het beschikken over adequate brandblusapparatuur en het tonen van duidelijke brandvluchtroutes.

Uit de resultaten van de inspecties bleek dat de meeste etablissementen de nodige maatregelen hadden genomen om de identiteit en de gezondheidsstatus van de toeristen die hun pand binnenkwamen te controleren. Sommige locaties bleken echter over onvoldoende of defecte brandbestrijdingsmiddelen te beschikken, of er ontbraken duidelijke waarschuwingssignalen.

Luitenant-kolonel Sirachat zei dat er orders waren uitgevaardigd voor onmiddellijke corrigerende maatregelen, en dat degenen die zich daar niet aan hielden, te maken zouden krijgen met sluiting totdat ze aan de veiligheidsnormen voldeden. 

Hij liet ook weten dat de stadspolitie van Pattaya tijdens de feestdagen regelmatig inspecties zou blijven uitvoeren, vooral op oudejaarsavond, wanneer de feesttijden zouden worden verlengd tot 06.00 uur. Hij zei dat het belangrijkste doel van de politie was om ervoor te zorgen dat de veiligheid en welzijn van zowel de toeristen als hun eigendommen, en om een ​​veilige en plezierige omgeving voor iedereen te creëren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!