De politie van Bangkok gaat zich richten op ‘recidivisten’ bij de anti-overheidsprotesten in Thailand

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft de waarschuwing doen uitgaan dat ze gaan samenwerken met aanklagers en rechtbanken om anti-regeringsdemonstranten strenger aan te pakken, waaronder hogere voorwaarden voor borgtocht, ten einde om de demonstraties de kop in te drukken.

De plv.  commissaris van de grootstedelijke politie, generaal Piya Tawichai, vertelde gisteren aan verslaggevers dat pro-democratische demonstranten van Thalu Fah zich om 16.00 uur zouden verzamelen op het kruispunt van Nang Loeng in een poging om naar het Government House te marcheren.

Generaal Piya zei dat Thalu Fah zich maandag op dezelfde plek had verzameld en het verkeer had geblokkeerd, zakjes  met gekleurde verf had gegooid, spandoeken over politiebarricades had gedrapeerd, prikkeldraad had doorgeknipt en vuurwerk had afgestoken in een poging de politiebarrières te doorbreken die hun weg naar het Government House blokkeerden.  De politie hield 26 demonstranten aan, van wie er zeven werden gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten op beschuldigingen in verband met eerdere demonstraties.

Generaal Piya zei dat de politie de rechtbank zal vragen om hun nieuwe borgtochtverzoeken af ​​te wijzen.

Ze zouden ook meer dan 500 andere gedetineerde demonstranten controleren en officieren van justitie en de rechtbank ertoe aanzetten de borgtochtbeperkingen aan te scherpen of de straf te verhogen als bleek dat ze herhaaldelijk rally-gerelateerde overtredingen hadden, voegde hij eraan toe.

Volgens Piya zijn er sinds juli 234 protestgerelateerde incidenten geweest waarbij 869 verdachten betrokken waren, van wie er 624 zijn gearresteerd.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De politie van Bangkok gaat zich richten op ‘recidivisten’ bij de anti-overheidsprotesten in Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!