De pagoden zweven tussen de wolken in Noord-Thailand 

LAMPANG:- Bezoekers van de provincie Lampang in de noordelijke regio van Thailand worden eraan herinnerd om één van de meest iconische attracties uit de provincie te bezoeken: een groep minipagodes op de top van een berg bij Wat Phra Phutthabat Sutthawat in het district Chae Hom.

Het departement van Nationale parken berichtte deze week op Facebook dat het momenteel de beste tijd van het jaar is om de attracties in de noordelijke regio te bezoeken.

Bij koud weer vormt zich een zee van mist onder de Doi Pu Yak-berg, waar de tempel zich bevindt, waardoor de illusie ontstaat van een zwerm kleine witte pagodes die op de wolken drijven.

De tempel herbergt een tiental pagodes en paviljoens in Thaise stijl, evenals een heiligdom met de voetafdruk van de Boeddha, of “Phra Phutthabat” zoals het door de Thais wordt genoemd.

Op een hoogte van 815 meter biedt Doi Pu Yak een panoramisch uitzicht van 360 graden op de bergketens van Lampang, de stadscentra van de districten Chae Hom en Mueang Pan en de groene rijstvelden langs de rivieren Wang en Soi. 

De Doi Pu Yak ligt in de Doi Phrabat No Hunting Zone, een van de natuurreservaten die worden beschermd door het departement van nationale parken, afdeling fauna & Flora bescherming.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!