De oude naam keert terug voor een nieuwe start van Villa Polder in Gemert

~ZIEN ETEN DOET ETEN~
(Iemand zien eten bevordert de eigen eetlust)

GEMERT:- Jarenlang was er restaurant Kastanjehof gevestigd. Met nieuwe uitbaters krijgt Villa Polder, een van de oudste en statigste panden in het centrum van Gemert, zijn oude naam terug. En ‘ambachtelijk eten met een oosters tintje.’

Villa Polder was een jaar geleden nog totaal geen optie voor Kittyia en Tim Reus. Hun leven in Myanmar werd op dat moment door het coronavirus overhoop gehaald.

Tim Reus werkte er als manager van twee bekende sfeerhotels in de hoofdstad, Kittyia Reus is van geboorte Thaise. ,,We hebben elkaar leren kennen toen we allebei in het Sofitel hotel in Bangkok werkten”, zegt Reus. ,,We kregen vorig jaar van de Nederlandse ambassade het advies om terug te keren naar Nederland. De situatie in het land was onzeker en omdat we een zoontje van toen anderhalf jaar hadden, volgden we het advies op. We konden nog net mee op de laatste vlucht vanuit Myanmar.” 

Terug in Nederland trokken ze naar Mook. ,,Gelukkig waren we van harte welkom bij mijn ouders daar; die waren blij dat ze hun kleinzoon Floris nu zo dichtbij hadden.”

Gebouw uit 1884
Het hart van het horecapaar ging ook harder kloppen toen zich een mooie kans voordeed in Gemert: een restaurant en bed & breakfast uitbaten in een van de oudste en statigste panden in het centrum, omgeven door prachtige oude bomen die de allure van het gebouw uit 1884 nog eens extra benadrukken. Voor de bouw van Villa Polder werd destijds opdracht gegeven door de toenmalige Gemertse huisarts Kuijper. Jarenlang was hier restaurant Kastanjehof gevestigd maar vanaf nu krijgt het pand zijn oude naam terug. 

Reus: ,,We krijgen alle medewerking van de familie Biemans die eigenaar is.” Van de brandweer ook. ,,We hebben toestemming gekregen om het aantal kamers van onze bed and breakfast uit te breiden naar vijf tweepersoonskamers en een vierpersoons familiekamer die gelegen is in het oude koetshuis, grenzend aan de villa.” De kamers hebben de allure van hotelkamers. ,,Ze zijn ruim en voorzien van alle gemakken. Bovendien zitten we op loopafstand van het winkelcentrum van Gemert en we merken al dat er veel belangstelling voor is.”

Originele recepten uit de Thaise keuken
Eten, slapen en vieren in Villa Polder, dat is het concept waarmee de 37-jarige Reus wil gaan werken. Hij start ‘rustig’ met een kleine kaart voor lunch en diner.  ,,Ik wil alleen maar ambachtelijk koken”, zegt zijn chef de cuisine Willem Arts, ,,met verse producten uit het gebied rondom Gemert. Nederlandse gerechten die we soms een oosters tintje geven.” Arts zal nauw samenwerken met Kittyia Reus. ,,Haar moeder is chef-kok in Thailand, dus we werken met originele recepten uit de Thaise keuken. In de vorm van een afhaal presenteren we binnenkort al onze Thaise gerechten.”

Het echtpaar ziet de vele mogelijkheden die de villa biedt met het grote terras aan de voorkant en de tuin met paviljoen aan de achterkant. ,,We gaan dit gebouw weer een ziel geven en ervoor zorgen dat iedereen zich hier welkom voelt.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Eindhovens Dagblad gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: José van Erp
Bron:  Eindhovens dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!