De nieuwe Thaise kentekenplaten kunnen binnenkort ook gepersonaliseerde letters en cijfers bevatten

BANGKOK:- Het kabinet keurde deze week een nieuw wetsvoorstel goed, waarmee personenauto’s die maximaal zeven personen kunnen vervoeren nieuwe kentekenplaten mogen voeren.

De platen mogen cijfers en letters bevatten van in totaal zeven karakters gebruiken.

De plv.  regeringswoordvoerder Trisulee Trisaranakul vertelde tegen verslaggevers dat de wijziging zou helpen kentekenplaten diverser en geschikter te maken doordat de nieuwe platen twee regels zouden hebben.

De eerste regel bevat letters en bevat klinkers of toonmarkeringen.  De tweede regel zou de naam van de provincie bevatten, behalve voor voertuigen die zijn geregistreerd in het Betong-district van Yala, die in plaats daarvan het woord Betong zullen gebruiken.

“Er kan een naam worden gecombineerd met cijfers op de nieuwe kentekenplaat, terwijl de alfabetten, toonmarkeringen en cijfers niet meer dan zeven cijfers mogen bevatten”, voegde Trisulee eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!