De neonlichten op de Khao San road in Bangkok maken dat steeds meer backpackers hun comeback maken

BANGKOK:- De straatvoedselverkopers op Khao San Road in Bangkok, algemeen bekend als een toevluchtsoord voor buitenlandse backpackers, zeggen dat hun leven weer langzaam normaal wordt omdat ze zien dat een toenemend aantal volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen naar deze hotspot beginnen terug te keren.

“Ik zie veel buitenlandse toeristen terugkomen nadat Thailand op 1 november heropend was voor volledig gevaccineerde reizigers uit 63 landen. Veel straatverkopers hopen terug te keren naar de goede oude tijd”, zo vertelde de 51-jarige straatverkoper Khun Wan Suripar.

“Ik heb veel meer klanten. Ik ben zo blij dat ik meer geld verdien met de verkoop van voedsel. Ik hou van dit soort zakelijke sfeer. De Khao San is in de afgelopen twee maanden weer tot leven gekomen”, zei ze.

De overheidsmaatregelen die de toegang van buitenlanders tot het land controleren, dwongen de sluiting van bedrijven en sociale activiteiten in het hele land, maar nadat het land weer open is, maken lokale bedrijven in de  Khao San Road een comeback.

Restaurants, straatvoedselkarren, kledingwinkels en traditionele massagesalons zijn heropend om bezoekers te verwelkomen onder de controlemaatregelen van Covid-19 – maskers, alcoholgel en sociale afstand.

MAAR……. volgens het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, blijven De nachtelijke uitgaansgelegenheden in het hele land tot ten minste medio volgende maand gesloten.

Een 43-jarige verkoper van straatvoedsel, Paryarnar Wonsi, zei dat ze hier sinds 2008 voedsel verkoopt en dat ze nog nooit zo’n groot probleem heeft gehad als in de afgelopen twee jaar tijdens de pandemie.

“De meeste winkels en alle pubs en bars werden gedwongen te sluiten vanwege Covid-19. Er waren geen buitenlanders méér en slechts een handje vol Thais op de weg.

“Maar nu ik weer open ben, zie ik tekenen van economisch herstel, aangezien veel mensen, vooral buitenlanders, zijn teruggekeerd om hier tijd door te brengen”, zei Khun Paryarnar.

Ondertussen zei mr. Simon Cornwall, in de dertig, dat hij van Khao San Road houdt omdat er genoeg winkels, straatvoedselkarren, bars en clubs zijn.

“Ik ben sinds 2017 bijna elk jaar in Khao San geweest en hou van de gekke sfeer, hoewel ik liever in Soi Rambuttri in de buurt blijf, omdat het een beetje relaxter is. Ik hoop dat het weer normaal en druk zal zijn”,  zo zei Cornwall, die uit Indonesië komt.

Mrs. Ling Ling Xay, lerares Engels, die uit Peking komt, zei dat haar eerste reis naar Khao San Road in 2013 was. Ze is vaak teruggekomen “gewoon om te feesten”.

“Ik ben 50, maar iedereen kan feesten in deze straat. Een straat als Khao San Road gaat niet dood”, zei ze.

Danial Tanvir, 28, en uit Pakistan, zei dat hij vijf keer in Thailand is geweest.

 “Als ik hier kom, geniet ik de hele nacht van feesten. Ik hou gewoon van het nachtleven en de partyscene hier en ik heb geen idee of het ooit nog hetzelfde zal zijn. Deze plek was vroeger een toevluchtsoord op aarde, maar nu is het anders  ,” zo beweerde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabhaya
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!