De Move Forward Partij komt met een verhaal van vermeende omkoping door politie van overbeladen vrachtwagens in Thailand

BANGKOK:- De Thaise koninklijke politie verkeert in zwaar weer na beschuldigingen dat sommige van haar beambten steekpenningen afpersen van overladen vrachtwagens in ruil voor het bekende “oogje dichtknijpen”.

De beschuldiging kwam deze week nadat parlementslid, Khun Wiroj Lakkhanaadisorn van de Move Forward Partij beweerde dat sommige politieagenten van de Royal Thai Police steekpenningen afpersden van vrachtwagenchauffeurs met overbeladen lading.

Degenen die de steekpenningen betaalden, kregen een sticker met verschillende ontwerpen op basis van hoeveel geld ze betaalden om de vereiste weegprocedures bij de controleposten van vrachtwagens te omzeilen, ondanks dat ze illegaal overbelast waren, zo beweerde khun Wiroj.

De stickerontwerpen varieerden van de zonnetje,een konijntje of zelfs Jaian (een bekend figuur uit de strip Doraemon). Op de ontwerpen stonden ook de politieagenten vermeld die de stickers aan vrachtwagenchauffeurs gaven.

Volgens khun Wiroj is deze praktijk al geruime tijd aan de gang en kan worden geschat op meer dan 10-20 miljard baht per jaar. Het bedrag van de omkoopsom kan volgens hem oplopen tot 25,000 baht per maand.

Naar aanleiding van de beschuldigingen heeft de landelijke politiecommandant, Generaal Damrongsak Kittiprapas heeft de snelwegpolitie, verantwoordelijk voor het wegen van vrachtwagens, opgedragen de zaak met spoed te onderzoeken.

De politie zou niet alleen actie ondernemen tegen de overbelaste chauffeurs, ze zou ook de corrupte agenten opsporen en straffen, inclusief uit het korps knikkeren.

Generaal Damrongsak verklaarde ook dat de Royal Thai Police blij is met alle informatie over vermeende omkoping van het publiek.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!