De minister van Toerisme in Thailand stelt voor om uitgaansgelegenheden per 1 november te heropenen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha opent misschien Thailand voor internationale reizigers, maar minister van Toerisme en Sport Pipat Ratchakitprakan wil uitgaansgelegenheden openen voor die internationale reizigers.  De minister van Toerisme is van plan om officieel voor te stellen dat uitgaansgelegenheden, bars, nachtclubs, karaokelounges, pubs en andere uitgaansgelegenheden in de Blue Zones, de nieuwe term voor de uitgebreide Sandbox-bestemmingen, per 1 november weer open gaan.

In een tv-interview gisteravond zei de minister dat hij van plan was de maatregel volgende week tijdens een algemene vergadering van de CCSA in te voeren, met het verzoek om in belangrijke gebieden uitgaansgelegenheden op 1 november te heropenen. Het voorstel zou zich richten op gebieden waar het nachtleven en uitgaansgelegenheden een essentieel onderdeel waren.  van de economie voor het toerisme.

Hij selecteerde locaties als Chiang Mai, Koh Samui, Krabi, Pattaya, Phang Nga en Phuket waar toeristen traditioneel massaal naartoe stroomden, niet alleen voor hun stranden, maar ook voor hun nachtleven, bars en feestscène.

De minister had Bangkok niet zijn lijst opgenomen, uit bezorgdheid dat uitgaansgelegenheden in de stad te moeilijk zouden zijn om veilig te reguleren en dat het nachtleven niet alleen een trekpleister is voor internationale toeristen, maar ook Thaise klanten aantrekt, dus het zou kunnen zijn  een hoger risico en een lager voordeel dan andere bestemmingen.

Khun Pipat zegt dat de focus ligt op het aantrekken van buitenlandse toeristen, en ook Bangkok kan CCSA beïnvloeden met hun angst voor Thaise clubs die in de eerste plaats de bron waren van de derde golf van de Covid-19-uitbraak.

“De heropening is in eerste instantie misschien alleen bedoeld voor buitenlandse toeristen om hen naar het land te lokken.  Een groot deel van de bezorgdheid van de CCSA over uitgaansgelegenheden heeft niets te maken met toerismegerelateerde etablissementen, maar eerder met grote Thaise discotheken en plaatsen.  Maar we moeten nog overleggen of het gaat werken of niet.”

De minister van Toerisme zegt dat er speelruimte is om te proberen een manier te vinden om het nachtleven te heropenen.  Hij hoopt dat sommigen veilig kunnen openen met vergelijkbare uren als vóór Covid-19, tot 1 of 2 uur ’s nachts.  Maar hij is van mening dat het op tafel leggen van van nachtleven in Bangkok de zorgen van de CCSA over het beheersen van Covid-19 in uitgaansgelegenheden zal voeden.

Het CCSA had oorspronkelijk voorgesteld om uitgaansgelegenheden voorlopig te heropenen op 1 december. Ze hebben Phuket, Koh Samui en Khao Lak toestemming gegeven om alcohol te schenken in restaurants en de minister van toerisme verwacht dat ze restaurants in alle blauwe zones op 1 november zullen toestaan ​​om alcohol te schenken. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Het Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!