De mini Full Moon Party vanavond op Koh Phangan getemperd door Covid19 beperkingen

SURAT THANI:-  Een voorzichtige stap bij het herstarten van de beroemde Full Moon Party van Koh Phangan heeft enkele hindernissen ondervonden in het belang van de veiligheid van Covid19 omstandigheden.

Het wereldberoemde maandelijkse feest werd gestaakt sinds het begin van Covid19 pandemie, velen vragen zich af of het feest en Haad Rin, de stad waar het massale evenement plaatsvindt, na de pandemie weer zou kunnen herstellen.

De organisatoren besloten deze maand een klein full moon party te houden op Haad Rin Beach, gepland voor deze zaterdag.  Na de eerste goedkeuring door de lokale politie vorige week en een ontmoeting met Surat Thani-functionarissen op maandag, leek het erop dat het strandfeest was toegestaan.

In een aankondiging dempten de organisatoren het feest echter een beetje met een aantal Covid19 veiligheidsmaatregelen en -beperkingen die nodig zijn om het evenement te laten verlopen.  Hoewel de veiligheidsvoorschriften begrijpelijk en noodzakelijk zijn, blijven ze achter bij de eerste stappen van de Full Moon Party en het herstel van Koh Phangan.

Op aandringen van de overheid zullen de organisatoren het evenement op Haad Rin Beach zaterdag beperken tot maximaal 100 deelnemers en zich houden aan de strikte Covid-19-voorschriften.  Het evenement vindt plaats tussen 14.00 en 22.00 uur om te voldoen aan de avondklok, een verre schreeuw van het 24-uurs volle maanfeest uit het verleden.

Alle feestgangers moeten volledig zijn ingeënt of recentelijk negatief zijn getest op Covid-19.  De toegang is gereguleerd, dus ze moeten binnen 72 uur na het feest een bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test overleggen voordat ze kunnen worden toegelaten.

Om de noodzaak om het bedrag voor de veiligheid van Covid-19 te regelen te compenseren, rekent het evenement 300 baht aan voor toegang en controles van documenten bij de ingang.  Er worden maximaal 100 mensen toegelaten en krijgen een polsbandje om te laten zien dat ze Covid19 veilig zijn.  Ze bieden ook een VIP-ticket van 1.000 baht aan, inclusief eten, drinken en een hotelkamer.

Hoewel het niet te vergelijken is met de mega-evenementen van 20.000 personen van de Full Moon Party voorafgaand aan Covid-19, hopen de organisatoren dat het kleine evenement de deur kan openen voor een geleidelijke versoepeling van de beperkingen en dat een toename van het aantal reizigers voor het feest kan worden na verloop van tijd weer tot leven gewekt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!